dag 4

 
Dag 04 — Favorit årstid
 
Är det här något jag ens behöver ta upp? Självklart sommaren alla dagar i veckan. Möjligtvis kan den tjuvstarta redan i mitten av våren men main sommaren. Har knappt underhudsfett så jag fryser lätt, har dålig blodcirkulation så händer och fötter blir svinkalla. Köldskador på båda fötterna. Är känslig för väderomväxlingar så blir deppig på vinterhalvåret. Ogillar mörker och snö och slask och jävulskap. Åker ingen "sport"?.. eh. Hur säger man det? Åker inte bräda, pulka, slalom. Har visserligen skoterkort som är lite skojsigt men näe, det väger aldrig upp.
 
Tänk er scenariot att det är slutet av april. Kikar ut genom fönstret och ser att det är barbacke, sanden yrar runt litegrann och solen är uppe. Kilar till bussen utan jacka. Lyssnar på glad, somrig musik och börjar känna dofter! Dofter som inte funnits sedan augusti så man skiner upp när man väl känner dom igen. Det är pollen, torrt grus, och det luktar värme. Lite senare kommer gräset och den riktiga värmen. Den där värmen när man knappt kan ha linne och shorts för man svettas ihjäl. Första gången man ska sola och tror att kroppen tål lika mycket som i slutet på juli. Bränner sig på axlarna, känner doften av tvåtaktsmoppar, klippt gräs, tändvätska, cigaretter, öl och grillat kött. Det är inte ens kallt på nätterna när man är ute och ränner. Det är sommarjobb, flipflops, hög musik från ett öppnat fönster på stadsfesten, folk återvänder hemöver från deras eventuella pluggorter, bad i en lite för kall sjö, myggor, sandiga handdukar, camping, fräknar, fiske, festivaler och en tripp till farmor i dalarna där det inte finns någon annan årstid än sommaren.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Maria säger:

Men åh, vilken härlig beskrivning av sommaren! Nu längtar jag ju ännu mer...sjukt less på grånovember!

Svar: längtar efter sommaren så fort som september är över. jobbigt med november när det inte riktigt är något väder heller. bättre med snö isåfall.
emsj.webblogg.se

2012-11-24 | 11:56:16
Bloggadress: http://mizty.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback