VS

 
När det är så fasligt tråkigt väder ute som det faktiskt är nuförtiden med mörker och jävulskap (är ju en vinterhatare ut i fingertopparna) så är det okej att unna sig i-landsskit. Har varit sugen på body mists från victorias secret ett bra tag nu men har inte slagit till förrän nu när det var nedsatt 30%. Då var det färdigfjantat så jag slog till på två stycken som jag hört mycket bra om och har riktigt höga förväntningar. Mamma och W; en bodymist är som en parfym fast den sitter inte i lika länge och är inte lika intensiv i doften.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här har vi Love spell och Pure seduction.

Fredagsfezt

 
Hej på er. Vet att jag inte bloggat på länge men jag har verkligen ingenting intressant att skriva heller. Har varit lite halvdåligt på matfronten också så jag har inte ens haft en anledning att lägga upp recept men NU hörni. Nu händer det grejor. Blev friterat och ris till middag idag. Hemgjort. Men nu är det inte jag som kan ta åt mig äran, tyvärr. Är W som varit i farten och ägt sönder fritösen och såhär fint blir det då:
 
 

underbara mia

En som jag länge varit ett fan av är mia skäringer. Gillar henne i solsidan såklart men också hennes böcker, hennes standup, hennes sätt att visa att det är okej att inte vara en superkvinna i exakt alla lägen. Att ingen kan vara det och försöka bryta den perfekta fasaden som många vill måla upp. Nu har en ny serie börjat med mia i huvudrollen. "Mia på grötö" där hon i varje avsnitt träffar tre kända svenskar och snackar om verkliga saker. Saker som spelar någon roll här i livet plus att hon blandar in några sketcher med Tabita från mia och klara. Man måste ju bara garva när man ser henne i den här rollen, haha. Underbara white trash-morsan som röker under fläkten. Har första säsongen på datorn nu så ska se ett avsnitt innan jag lägger mig :) natti.
 

Lördag i Umeå

Hej på er. Har varit en fartfylld dag som ännu inte är slut. Började dagen med hotellfrukost i onepiece. Känner sig lagomt idiotisk när alla andra sitter i skjorta/kostym när man själv går runt i mjukiskläder så imorgon tänkte jag dra på mig balklänningen och äta i.

Blev iallafall en sväng på stan, tog ett par bitar sushi innan vi skulle iväg till dopet. Var en fin gammal kyrka och lillan (mitt kusinbarn) var väldigt lugn och snäll under hela tiden. Trodde tårarna skulle komma när hon fick dopvattnet över sig men det gick bra det med! Efteråt blev det fika och sen stack vi ner på stan igen och åt. Blev great eastern ikväll igen och nu är man inte hungrig iallafall....... Manna och dom har precis åkt med tåget hem och själv ska man sticka ut till Holmsund till J. Än är inte kvällen slut mina små myror!

Bilden nere till höger föreställer förresten en blomma som ser ut som en fågel!


Umeå

Tjena. Ligger i skrivande stund i en hotellsäng i Umeå och har det gött. Sov på tok för lite natten till idag så känner hur jag har grus i ögonen. Varför jag är i Umeå? För att jag fick ett litet kusinbarn i september och imorgon är det dags för dop! :) åkte tåg hit och det gick faktiskt bra. Snabbt och lugnt förutom att hela vagnen luktade ladugård, haha. Har ätit på great eastern (rekommenderas starkt! Thaimat, kinamat, japansk mat, mongolisk mat och indisk mat på ett och samma ställe) och tagit ett bad. Mys. Nu ska jag slå igen mina blå. Natti smågrodor.


Dagens outfit

 
Yepp. Ungefär såhär ser det ut hos mig på dagarna. Ibland har jag en lila huvis och ibland en röd, det beror lite på hur crazy jag känner mig. Idag är det en lila tröja men det ser ju inte ni = jävligt crazy. Håll i hatten. Och dom röda, juliga tjockstrumporna med halkskydd under har jag fått av mamma. Vet inte varför hon valde med halkskydd. Hon kanske tycker dom skulle vara bra om man ska ut och slira! Så dom håller kvar en när fyllan inte vill det. Hur jag tog helkroppsbilden? La datamusen på golvet och klickade med stortån ;) Den ni.
 

Mumma

 
Hörni, idag smäller det. Jag lägger ju gärna ut bilder på vad jag käkar men är riktigt usel på att lägga upp recepten så idag ska ni faktiskt få ett! Är ju en riktig sucker för kalla såser av alla dess slag och hur man gör den vanliga créme fraiche + sweet chilisåsen som jag har till allt är väl inte en krånglig nöt att knäcka direkt. Däremot ska ni få en annan kall sås nämligen guacamole! 
 
Till en sån här skål som ni ser på bilden behövs ungefär:
1 mogen avokado (tryck på "toppen", där ska den vara mjuk men inte gammal.
Ni känner om den känns ofräsch)
2dl creme fraiche
Salt&peppar
Några droppar citron- eller limesaft. En halv matsked kanske.
Chilipulver
Det brukar vara en vitlöksklyfta i sånahär såser också men jag hoppar faktiskt den för den tar över på tok för mycket. Vill man så kan man pudra över lite vitlökspulver, det funkar alldeles utmärkt utan att ta över.
 
Och här kommer dom svininvecklade instruktionerna: BLANDA ALLT. Funkar skitbra som tillbehör till tacos, en matig sallad, vitlöksbröd, grillat osv. 
 
Godast är den om den fått stå och gona till sig några timmar i kylen :)

bullfest!

 
Sådär såg två timmar av min kväll ut igår:
 
Blev nästan tre plåtar med kanelbullar :)

children, its dinnertime!

 
Kvällens middag blev en vegetarisk pasta. Brukar ju göra min "vanliga" med morötter, lök och krossade tomater men ikväll blev det spenat, lök, chili och lite annat smått och gott.
 
 
Ni ser väl vad allt är. Smaksatt cremefraiche med soltorkade tomater och fetaost och det som är under är parmesan. Och varför pastan är orange är det för att den är smaksatt med tomat!
 
Hacka det som behövs hackas dvs lök och chili. Riv upp en liten bit av parmesanen. Fräs på tills den ser trevlig ut, i med lite spenat och sen i med den smaksatta creme fraichen plus grädde. Har som vanligt aldrig några exakta mått men två dl grädde kanske? Salta, peppra och låt puttra en stund. Riv i parmesanen och en liten dutt med persilja. Pudrade även över lite vitlökspulver. Pastan ska koka aslite så man kan börja koka den när pastasåsen nästan är klar. 
 
Tadaa! Gött att dra i skinka eller lite svamp också. 

minnen

 
Idag när jag stog och väntade på bussen i bollsta så fick jag några minuter över och busstationen ligger precis bredvid min gamla högstadieskola. Kunde inte låta bli att ta ett varv runt och minnas lite för mig själv. 
 
När jag gick i högstadiet mådde jag väldigt dåligt av olika anledningar så jag får väldigt mycket ångest när jag tänker tillbaka. Vi var ett tjejgäng som alltid hängde ihop, spelar ingen roll om det var skola eller fritid så var det vi nästan hela högstadiet. Några droppade av och några kom till men det var alltid vi fem; jag, jenny, greken, petra och sandra. Vi skolkade, garvade, mobbade folk, festade, sov allihopa i min dubbelsäng en natt haha, kunde gå ut och bara gå eller gunga en kväll när vi hade tråkigt. Jag hängde mycket på hockeyhallen i nyland under den här tiden. Följde med grabbarna + Sandra på matcher lite här och där. Spelade mycket cs, hängde på jesusrock och sov på en handikapptoalett, lyssnade mycket på kent på kvällarna och drömde mig bort till ett liv som inte var det jag levde just där, just då. Jag konfirmerade mig, var dagligen med Jenny. Vårt liv kretsade i princip kring varandra. Jag skaffade min första pojkvän, var aktiv i SSU och åkte iväg på lite ssuläger/föreläsningar. Hade en identiterskris (som så många andra) och hade main grönt hår, hål i läppen, randiga strumpor och hängslen. Var olyckligt kär, fick för mig att bli vegetarian, drack hembränt utanför hullsta gård i sollefteå i massor med minusgrader för vi var för unga för att komma in på discot, sålde cigg för fem kronor styck och tjänade en riktigt bra kova på desperata underåriga, hade 11 IGn som mest. Köpte moppe vid fjorton års ålder och skjutsade Jenny utan hjälm (haha), drack bacardi breezer i en snödriva utanför mittinatta, stog i cafeterian några eftermiddagar och snodde mackor och glass, fyllde kondomer med vatten på lektionstid och smällde dom mot folks skåp, tillbringade somrarna på taket utanför mitt sovrumsfönster, blev avstängd från spanskan pga obryddhet, längtade 360 dagar om året till kramfors stadsfest, var på k-lan och badade i dämstasjön på kvällarna. Växte upp, hade praktik på sandö, dagis, sjukhuset, & drömde om att bli fotograf eller inredare. Dansade streetdance en gång i veckan, fick lärare att sluta, såg kent live i stockholm och trots alla dom här sakerna kände jag mig ingenting annat än olycklig och ensam. 
 
När det inte är snö här så är det gräsmattor och här brukade vi sitta och skriva/bränna med tändare på bänkarna som stog ute, lyssna på varandras mp3 (eller om det var någon som var riktigt fancy som hade musik i telefonen som man lyssnade tillsammans på via högtalaren) och fläta varandras hår.
 
Mina ständigt randiga ben i en buss påväg från ett SSU-läger. Klädde mig "konstigt" och blev känd i skolan som "hon med randiga strumporna"
 
 
 
 
Här är taket jag pratade om. Öppnade man fönstret som min dator stog vid så kom man ut på en liten avsats på taket. Här brukade vi röka, sola och snacka skit. 
 
 
 

Omn omn omn

 
Sitter här och kollar på gamla säsonger av Svenska hollywoodfruar medans jag äter lite kvällsfika. Blev en varm macka, kall sås såklart och några klyftor blodapelsin. Ica i nyland har förresten supergoda och söta blodapelsiner nu. Skynda skynda!
 

fastkilad

 
Ikväll när jag skulle hämta sista tvätten fick jag se ett litet flin fastklistrat mot rutan. Vafalls...
 
 
Det fick mig att tänka på ett blogginlägg från min gamla blogg skriver i augusti 2009 där jag letat mitt idkort ett tag och hittar det sedan fastkilat bakom elementet... anar jag ett mönster..
 

Kattprat

Åh. Ramlade över en annons över en perserkatt på blocket och fy vad gulliga dom är! Ser så korkade ut. Himla gulliga med en sur mun hah.


Här skulle man vilja ha en lunch!

 
Här ser ni några av världens vackraste restauranger. Sugna? :)
 
 
 
 
 
 
 
 

tgif

 
Blev en tidig middag idag. Slarvade imorse med frukosten så har gått och varit vrålhungrig flera timmar. Så hemskt ska man faktiskt inte behöva ha det så jag körde igång med middagen redan kvart över tre.
 
Stekt kyckling, strips körda i ugnen istället för fritösen (måste ju variera lite), KALL SÅS och lite grönt.
 

Naw!

 
Hittade en länk med bilder på chockade djur, haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdagslyx!

 
Ikväll blev det en efterlängtad laxpasta till middag. Ingenting avancerat men blev distraherad för jag pratade i telefon samtidigt som jag lagade mat och då glömde jag helt bort det vita vinet. Typiskt. Det ger en sån rund och god smak till just fisk. Lyxade till och med på med färsk, fylld tortellini. Dom små gröna "bollarna" ni ser är spenat :)
 
 

En liten uppfräschning

 
Tjenis. Fick i uppdrag att komma och byta en bänkskiva i köket hos min gamle far. Från en gammal sunkig fog som nog gjordes på 1400-talet till en fräschare historia från IKEA. Tid? 45min. Kostnad? 350kr.
 

söndag

 
Tjenis. I brist på annat blev det en sväng till Härnösand för mig, R och min svägerska. Här var det grymt dött så man får göra det bästa av situationen. Åkte dit och åt, gick på ica maxi och sen tog vi en prommis runt stan. Nu ska vi just till att se lite film och sen ta det lugnt. Som vanligt.
 
 

Inspiration

 
Hittade ett gäng jäkligt inspirerande bilder på coola rum. Kika in det här!
 
Lite den här känslan hade jag när jag var på Peace and love förra sommaren.Lyktor i träden, hängmattor, harmoni, mys. Ljusslingor.
 
 
Bäddat för slumberparty ;)
 
Naturfärger och att den  verkar ligga precis vid en flod/å
 
Två rum i ett! Härligt och spejsat loft.
 
Hjärta på öppna planlösningen. Trappan efter väggen! (kanske inte så barnvänligt) och blev helt fäst vid bokhyllan som sträcker sig över två väggar.

lugna gatan

 
Tjenis. Har haft en riktigt mysig kväll. Började med en dusch sen veckans handling av diverse gött att ha hemma. Som några av er vet så handlar vi bara en gång i veckan och jag gör handlingslistor plus veckormatsedlar så man vet varje dag vad man ska ta fram och förbereda till kvällens middag. Mycket smidigt och man slipper gå ner och panikhandla på affären hungrig halv fem. Hur som helst. Fixade till mig lite sen tog vi en prommis upp till min extramamma som hade barnen den här veckan plus att mamma och lillebror också kom förbi så vi var ett gäng som åt middag tillsammans. Snackade skit, åt lite glass, såg en film som gick på tvn och nu är vi hemma igen.
 
 

Snirkligt vare här!

 
Mh. Nu kommer lite såndär möbelporr igen fast denna gång; vaser! Aah. Lite otippat kanske med tanke på att jag är typ norra europas sämsta trädgårdsmästare MEN detta är ju faktiskt lite mer utav en prydnad som absolut gör sig bra på tvbänken utan en snittblomma. Tycker ni inte? :)
 

Finns i alla möjliga färger dvs rött, lila, vitt, grönt, svart, grått och finns billigast på webben här. (där det även finns en jäkla massa andra godsaker också.. typiskt. Andra blir godissugna och jag blir sugen på krokiga vaser..)

nytt år

 
Hej och grått nytt hår på er! Det var ett tag sedan vi hördes men det kanske är för att livet helt enkelt kom emellan, att jag haft så mycket jobb, födelsedagskalas, resor och event att gå på så jag inte vet vart jag ska hä mig? .. eller så är det så att jag inte gör någonting överhuvudtaget på dagarna så det knappt finns något skoj att skriva? Nä då. Jag tänker inte ursäkta mig alls. Ni vet att jag kommer tillbaka strax. Så fort nya året kommit igång. Tills dess finns jag och bilder på hur jag tittar på tv (& lite käk, hehe) på instagram. Puss 
 
@Ljudio