kuddkalas

 
Något som jag tycker är viktigt när det kommer till inrednig är att sängen är bäddad och att alla färger på påslakan, örngott, överkast, lakan osv matchar till varandra. Just nu går mina sängkläder i svart, grått och blått. Men något jag saknar när det kommer till bäddning så är det stooora, hårda kuddar att ha längst bak i kuddhavet. Såna som man egentligen inte använder för att sova på, utan som står där för att bulla upp hela sängen så det ger en mysig, fräsch hotellkänsla över det hela. Har kollat lite då och då online för att se om jag hittar några och det har jag visserligen gjort men dom är på tok för dyra för min ekonomi just nu tyvärr. Finns självklart (som allt annat materiellt) i lite olika prisklasser och om  ni, som jag, är sugna på att klicka hem ett par stora fluffiga kuddar så hittar dom t.ex här, här, här och här. Såhär ska det se ut för er som inte riktigt hänger med:
 

 

min lördag

 
Tjenis. Var på jobb i umeå igår, rättare sagt på umåker där v75 gick av stapeln så det var en lååång dag. Åkte vid 08 och kom hem vid 20:30 men det hindrade inte mig från att åka ut och vara fyllechaffis inte. Inte för att det är nå skoj men hade ändå inget vettigare för mig. Hur travet var? Jo då. Mindre folk än jag trodde men bra mycket mer än vad man är van vid på Dannero. Vid halv två-snåret blev jag även friad till av ett medelålders fyllo.
"du är snyggast i byggnaden, följ med mig hem!"
"jag är även yngst här.."
"ja, det syns"
"nej tack :) tänker du spela något? annars får du flytta dig för det är kö bakom"
*sludder sludder*
"vad sa du?"
"Ja men om jag friar till dig då? Du kan inte vara sådär tvär mot din fästman!"
*går ner på knä*
Hur kan man tycka att det är kul eller givande på något sätt att gå ut bland folk och dricka sig så full att man inte kan fokusera blicken och inte kan stå still för man bara vinglar runt? Och dessutom; halv två på eftermiddagen..? Ensam! Nu fick lite annan personal säga åt honom för jag blev helt ställd men på fullaste allvar; försökte han vara rolig eller trodde han att det fanns en möjlighet att jag skulle säga ja och bli trevligare mot honom? Fy för fulla gammgubbar. Tur man har extra betalt för att det serveras alkohol :)
 
 
& såhär mysig kan månen se ut över hammarsbron och ångermanälven typ 03 en söndagmorgon.

mitt nya, ljusa vardagsrum

 
Kollar på statistiken och blir så glad när jag ser att många av er stannat kvar hos mig trots att jag inte varit den allra flitigaste med min blogg jämt. Fina ni är. Tack! Min systemkamera är lite krasslig (verkar vara fel på batteriet - väntar på nytt) så därför får vi alla nöja oss med halvgrumliga iphone 4-bilder för jag tycker ändå det är viktigt att ha en blogg med bilder i. Annars ska man skriva något jääkligt intressant och så kul ska vi inte ha. Det gör många andra så bra så det kan dom få fortsätta med.
 
Fick ett infall för några helger sedan och köpte en färgdunk och målade om vardagsrummet. Från grönt till krambo-vitt.Det tog bra precis 24 timmar från att jag började pappra golv till att jag tog bort det igen, två strykningar senare. Det var inte det att jag inte gillade det gröna, för det gjorde jag. Men dels var det lite svårt att matcha, för att alltid hålla det gröna temat. Och dels ska den här lägenheten säljas inom snar framtid och därför känns den lite mer lättsåld om vardagsrummet är lite mer anpassat för alla istället för grönt :) Så jag tänkte visa er lite detaljbilder från vardagsrummet nu istället där temat är svart-vitt-silver & turkost. Och jag vet inte om det är inbillning eller det fina vädret som verkar göra att mina växter trivs bättre här i det vita också? 
 
Kandelaber med turkosa ljus
 
Typ det finaste jag äger! Nä, kanske inte riktigt men dom är så sjukt fina dom här ljusstakarna. Man kan även skymta min dill som kommit upp ordentligt i krukan breve.
 
 
 
 
Finaste, gossigaste, mjukaste filten.
 
 

balkongfunderingar

 
Som jag nämnt tidigare så är mitt nästa projekt att inreda balkongen. Jag har en relativt "normal" balkong för att bo i ett "normalt" bostadsrättshus. En balkong på ungefär 1.50x3m. Betonggolv och i söderläge. Får inte plats särskilt mycket men är tillräckligt stor för att iallafall odla lite och kanske släpa dit en mindre sittdel. 
 
Som det ser ut nu så är det gammalt trätrall inlagt för läänge längesedan som verkligen inte blivit underhållen på rätt sätt och som därför gjort sitt. Så jag tänker mig att jag ska lägga nytt trall ovanpå betonggolvet. Ha ett miniväxthus på ena kortsidan som verkligen får gona sig i solen. I andra änden vill jag ha en förvaringslåda där man stoppar allt som hör planteringen till. Överblivna innerkrukor, bindtråd, vattenkanna osv. Och med locket stängt blir det en sittdel. Sätta upp ett par-tre balkonglådor över räcket plus att jag virar en slinga med solcellslampor runt det också. Lyser upp fint på kvällskvisten. Några större krukor att plantera årets klätterväxter i. En spaljé längs väggen. Vad tror ni? Jag är riktigt peppad! Gäller bara att få in lite deg nu så man kan sätta igång.
 

Planterat

 
Så var det dags igen: årets plantering av diverse småfrön. Jag la ju ner en hel del krut förra året i att få till en fin odling och jag tycker faktiskt att det gick rätt bra! Visserligen hade vi en varmare vår då men det var min första gång så jag fick en lite för bra start. Jag la till och med till en egen kategori på min gamla blogg där man fick följa det gröna som hände här hemma. Kolla gärna in det här. Något som dock inte alls gick bra var mina fina kiwiträd som faktiskt vart så stora och fina att dom slingrade sig runt min balkong. Dom glömdes helt bort när vintern kom och dom fick tas in som två svarta, frusna buskar. Försökte få golvvärmen i badrummet att utöva något slags hjärtstartande på dom men utan resultat och nu är dom slängda så jag har faktiskt planer på att ge det ett försök iår igen. Jag har ju faktiskt balkong i söderläge så jag har ju perfekt förutsättningar till att få den att grönska iår igen. 
 
Än så länge har jag inte hunnit längre än en kruka dill och en start till smultronplantor som så småningom ska ut på balkongen. Har även en liten mini-renoveringsidé om lilla balkongen för liten summa. Gillar såna utmaningar, men mer om det längre fram. För tillfället är det mer ett skräputrymme där mycket saker bara tryckts dit och ser bara stökigt ut. Det är ju det enda utrymmet i lägenheten som inte fått någon omsorg sen jag flyttade hit så det är hög tid att ägna lite tid och kärlek där ute. 
 
 

en söndag i mitt liv

 
Jag jobbar ju huvudsakligen som personlig assistent men har ett extraknäck som totopersonal på Dannero. Totopersonal innebär att jag är den person som kan sälja spel till personer. Dom kommer till mig och informerar mig vad dom vill spela, hur och när. Sen skriver jag ut kvitto på- och tar betalt för det. Igår hade Dannero travdag så jag var där och extraknäckte litegrann :) & det bästa av allt var att jag invigde cykeln ordentligt! Fick den i födelsedagspresent -12 men eftersom jag fyller år så sent (slutet av september) och bor i  norrland så är det inte riktigt så festligt att ta ut och provcykla min present så det fick bli igår. Mycket nöjd, mycket nöjd.
 
 

middagsrecept

 
Igårkväll gjorde jag en vegtarisk pasta till middag. Har inget exakt recept i huvudet som vanligt men ni börjar väl bli vana vid det här laget..
 
Koka pasta. 10 Champinjoner, 3 scharlottenlökar (bryn lite snabbt) Smula över en svampbuljongtärning, 1dl grädde, 2dl creme fraiche,  1dl vitt vin, svartpeppar och vitlökssalt. Låt puttra en stund och riv sedan över lite parmesanost. Servera på en fin tallrik och riv över ytterligare lite parmesanost till servering. Är man av någon anledning rädd för vegetarisk mat så kan jag mycket väl tänka mig att strimlad rökt skinka eller kanske kassler är supergott i denna rätt. Även lite persilja men det hade jag tyvärr ingen hemma. Det här tycker jag att ni borde prova! Bon apetit smågrisar.
 

kursdag i sundsvall!

 
Har ju börjat på ett nytt jobb rätt nyligt som personlig assistent och därför blev jag skickad på kurs i sundsvall i måndags. En allmän kurs som handlade mycket om etik och moral för precis som jag kände när jag jobbade i hemtjänsten tidigare så är det inte dom fysiska delarna som är dom jobbiga, det är dom psykiska, främst i form av moralfrågor. Det var bara personliga assistenter på den här kursdagen, ungefär 30-35 stycken så man hade rätt många att bolla idéer med och få förslag på hur man löser olika situationer som kan uppstå. En bra och givande dag men bra mycket mer fikaraster än jag vanligtvis är van vid. Och fikat vid 15-tiden var det galnaste. Titta bara på det här efterrättsbordet!
 
 
 
 
Det i glaset är en hallonsmoothie som var toppen! Fanns flera olika smaker att välja på, sen hällde man i den man valt från en tillbringare. Mys! Frukt, bakelser, egenmixade fruktglas som man kunde kombinera med olika toppingar. T.ex kaksmulor, nötter, strössel osv. Mumsigt! Kan säga att blodsockerkurvan lekte rövare efter det och sista timmen blev rätt... lång :)

chaffis

 
Min lillasyster går på gbskolan och där hade dom i måndags en temadag; under täcket. På den temadagen skulle bland annat allas vår olle waller (fråga olle) vara med och föreläsa för ungdomarna. Gissa vem som blev tillfrågad att hämta&lämna på flygplatsen..? ;) Med på den här dagen skulle också författaren till b.la boken 14 år till salu vara med: Caroline engvall. Mycket trevlig tjej! Dom här två kände inte varandra sen tidigare men i bilen påväg upp till sollefteå så kom dom fram till att dom bodde grannar hemma i stockholm. Lite kul. Tänkte även från början att man inte bara skulle babbla media med dom här två så vi pratade på om en hel del annat även om det ramlade in en och annan fråga om deras karriärer såklart. Svårt att komma ifrån.
 
även att jag och olle matchar i våra klädval ;)

Ett litet klipp såhär på fredagskvällen

 
Jag känner på mig att jag kommer bli en sån här härlig, vass pessimisttant när jag blir äldre. Finns inget som är så gött att gnälla på som samhället för oss som står lite, lite utanför. Jag och mariana mot världen!
 
Lyssna: Mariana är arg

lilla lådan

 
Fick en smsavi för ett par dagar sedan om att en glossybox hade kommit och var redo att hämtas ut. Hämtade dock inte ut den förrän idag och man blir ju alltid på lite bättre humör när man ska öppna lådan. Ni har väl en varsin egen prenumeration? Om inte så får ni skaffa en här. Tror nästa månads låda blir riktigt bra också! Har för mig att beauty awards 2013 går av stapeln nu i april och förra året så innehöll lådan dom vinnande produkterna från 2012s gala. Håller tummarna att det blir så iår också. 
 
 
Den här gången fick jag iallafall tandblekning, en ansikt-&/sminkrengörning (funkar även mot vattenfast. toppen!) en eyeliner, ett stärkande nagellack och en bronzig skugga. Och i bra ljus funkar ändå min iphone fyras kamera rätt bra!

lillördag

 
Har varit på möte idag, packat goodiebags och snusat bäbis. Åkt mer buss idag än jag gjort på länge. Kändes bra. Gillar att sitta ensam i bussen och lyssna högt på musik. Har förresten fått jobb som jag inte tror att jag berättat för er. Jobbar som personlig assistent i kramfors och har fått schema fram till mitten av augusti. Känns bra det med.
 
Såhär kan det förresten se ut om man låter mig gå lös med ett mustasch-halsband och en webkamera. Tokig_brud_92funnygirl_ADHD. Tror min systemkamera gett upp också. Det är liksom inte skoj längre. Minsta motgång blir mount everest.
 

min påskmiddag

 
Tjenis på er. Tänkte bara kika in och visa er vad jag käkade häromdagen! Har blivit dåligt med matinspo på senaste, va. 
 
En enkel pastasallad med sallad, gurka, morötter, majs, soltorkade tomater, mango och en vinägrett. Mumma! Precis min typ av mat. Ingen klassisk kall sås MEN thousand island-dressing som visserligen också är kall hihi. Vi borde förresten bli fler som lägger upp matbilder på bloggar och instagram. Det är perfekt när inspirationen är på noll om man bara kan slinka in hos nära och kära och få tillbaka suget.