månadens glossybox!

Tjena tjena. Är inte på topp these days men blev lite uppiggad när jag fick sms av posten som sa "tjenis. du har paket på ica jao" och studsade dit. Vad fick jag om inte en glossybox? Man får ju en gång i månaden och jag tycker inte alls att det var längesedan jag fick min senaste. Tiden går fort, hörni. Är iallafall imponerad av månadens box, ni ska få se:
 
 
Är typ samma material på dom här lådorna som när man köper en iphone
 
 
Här har vi innehållet. Härligt färgglad duschcréme va? :)
 
* Showergel från Love&toast. Luktar.. *sniff* ekologiskt..
* Färgade månadslinser från Lenson. Jag fick gröna men vettefan om jag kommer kunna använda dom. Har inte ens tålamod att kunna sätta i linser med styrka i. 
* Ett grått nagellack från Nails inc.
* Munskölj med en blekande effekt från Brilliant smile
* En tvål från Beautybird. Luktar skunk om jag får säga så. Luktar sådär starkt som något som mormor skulle ha hemma på handfatet. Blä. 
* Den nya geisha-chokladen från fazer. Mörk choklad!
 
Känner själv att glossyboxen blir bättre och bättre för varje månad jag får den och ni som inte har någon prenumeration; skaffa en. Det piggar upp en deppig arbetslös människa i förorten varenda gång den kommer. Sen är det lite spännande att man inte vet vad den innehåller heller :) Ni gör beställningen på glossybox hemsida här.

Tråktisdag

Hej på er. Händelselös dag även denna.. Livet som arbetslös. Blä. Inte blir det bättre av att man är en vädermänniska heller som blir deppig dom sex mörkaste månaderna på året heller. Är iallafall ute och inviger vinterjackan jag fick hem för ett tag sedan. Ser ut som en idiot i den men fryser iallafall inte


Före- och efterbilder!

Hihi. Nu är det i stort sett färdigt. Ska in tavlor ovanför soffan så den delen får ni se lite senare och i taket ska det in lampor men på det stora hela är det klart och därför känner jag att jag kan visa er :) Det blev nytt golv, nya golvlister, grönt på väggarna plus samma fondvägg som i hallen: svart tegelvägg. Ny datahörna, nytt soffbord och ny tvdel. R bytte upp tvn under tiden för den gamla gick lägligt sönder strax innan vi satte igång med vardagsrummet så nu är det en stor och fin tv på plats. & nu när jag ser hur fint det blev kan jag inte ens tänka mig hur vi kunde bo som vi gjorde tidigare. Tyckte att det var mysigt då, om än lite väl o-organiserat men nu är det mycket bättre. Turkost i köket, lila i hallen och grönt i vardagsrummet. (Även vinröda väggar i sovrummet) Våga färg, hörni! 
 
Före när man kikade in i vardagsrummet. Bruna väggar med en gräslig fondvägg. Alla möbler gick i björklaminat och golvet var från typ 1400talet. Här hade jag tagit ner hyllor, tavlor, dragit ut skruv/spik och spacklat igen hål:
 
& såhär ser det ut från samma vinkel idag:
 
Före: en bokhylla utan riktig ordning. En liten tvbänk och Rs gigantiska högtalare:
 
Efter från samma vinkel: Världskarta, omplanterad blomma, kandelaber.
 
Före: Såhär ser det ut när ett geni arbetar!
 
Efter: Ny tvbänk bla. Ser mycket mindre stökigt ut när man gömmer undan sakerna bakom dörrar :) Och den övre var visst så glansig att jag själv kom med hah.
 
Före: En gräslig fondvägg, ett barskåp i björklaminat och ett litet barbord som datahörna. 
 
Efter:
 
Detaljbild
 
Detaljbild
 

Chicken satay

Tjenis tjenis. Här kommer ett riktigt latmansrecept som serverades hemma hos oss idag.
 
Vad behövs? Tinad kyckling, ris, satay (som är en jordnötssås. Används i det kinesiska köket) och typ det man har hemma att slänga i. Paprika, lök, tomater. Ja, ni förstår. Det fyller ut rätt bra till den här rätten och idag hade jag röd paprika. 
 
Mycket viktigt att det är just Blue Dragon som är märket. Har provat dom andra och det var då ingen höjdare.
 
Koka ris, strimla kyckling och paprika. Bryn på kycklingen tills den är nästan klar, släng i paprikan så den får lite färg. Salt, peppar och chilipulver/chiliflingor och sen i med jordnötssåsen. Dra ner plattan på låg värme och låt puttra tills riset är klart.
 
 
Klart!
 

Söndag

Mår mycket bättre idag hörni så tog en sovmorgon sen har jag städat badrummet! Bytt duschdraperi, handdukar, matta, skrubbat kaklet osv. Städat i köket också och snart ska vi till Kramfors för att hitta nå gardiner till vardagsrummet. Vill ha några mörka, tunga, hållängdsgardiner men får se om det finns några på dollar.

Såhär kan det se ut om man inte tar in smultronen i tid :)


Lååång lördag

Hej på er. Skrev några inlägg tidigare om hur jag var ute en blöt och jävligt kall kväll i februari och förfrös fötterna och nämnde i samma inlägg att jag inte festat sedan dess.. Det är brutet. Var hos W igår och drack vin och garvade men idag har jag inte varit nå vidare av en människa.

Har kunnat äta en näve chilinötter och brämhults apelsinjuice hittills. Har fortfarande ingen matlust men har köpt en såndär färdiglagad fryst pasta typ som jag ska försöka få i mig. Hoppas det dröjer tio månader till nästa gång också..


val av tavlor

Något jag är svag för är svartvit, erotisk konst. Det ska inte vara porr med stora silikonbröst, superspacklat ansikte och ankläppar. Det ska vara något vackert med det hela. Därför är jag sugen att sätta upp en tavla med sånt motiv på väggen ovanför soffan i vardagsrummet. Är ju väldigt estetiskt lagd så ser detta som konst och inte porr, dessutom är kvinnor väldigt vackra varelser. 
 

Bagarn

Tjenis. Har stått i köket halva dagen som den kvinna jag är, och faktiskt bakat! Har aldrig varit något vidare duktig på att varken baka eller äta sötsaker. Tar hellre en sallad eller toast om man är på ett café men sedan jag skaffade man som äter så mycket bröd att halva matbudgeten går till det så får man tänka om.

Har sedan ett par månader tillbaka börjat baka eget bröd och det går faktiskt ganska bra! Bakning är fortfarande inte min starka sida men börjar lära mig. Idag blev det en stor laddning med bagels! Den här fyller jag med mjukost (salamismak), rödlök, sallad, tomat och salami till R att ha med sig till fika på jobbet. Japp, jag är en liten morsa jag ;)


smygtitt!

Eftersom det är så dåligt med inlägg här mellan före- och efterbilderna så får jag slänga in en tease till er!
 
Blockljus som står på små stakar från dollarstore, faktiskt! Och dom i sin tur står på tvbänken :) Idag åker förmodligen listerna upp sen väntar vi på tv plus gardiner sen är detta klart.
 

Nej nej nej!

Åh nej. Hur kan vissa drömmar kännas så galet verkliga? Drömde inatt att jag var på IKEA. Frågade personalen om dom hade en viss vara, dom skulle kolla i lagret och sa "häng med du också". Där inne breddade den mest fantastiska värld ut sig framför mig. En lång gång i mitten och olika bås på sidorna där alla serier, produkter, tillval och färger fanns. Man fick känna på allt, bli inspirerad àv allt och se olika kombinationer.

Jag kommenterade självklart en massa saker och då var det någon som sa "du borde träffa vår chef". Ingvar Kamprad hade sålt allt till en 20åring så det var honom jag möttes av i dörren. Fick en provanställning i utformnings/designteamet och var galet lycklig. Varför måste detta vara en dröm? Varför varför varför.


Världskarta

Hej på er. En av inredningsdetaljerna som kommer bli i vardagsrummet är en stor världskarta som man själv ska markera vilka länder man varit i med hjälp av små nålar. Älskar ju att resa och älskar att veta hur vacker världen är och vill gärna vara i minst tio fler länder innan jag dör.

Älskar att se bilder på hur det ser ut på samma jord som jag fryser i, fast 1000mil bort. Är sugen på alla länder utom Ryssland och Thailand typ. Även om jag inte bangar på en sån resa om någon föreslår det så känner jag inte "yes". har suttit lääääänge och bara kollat på alla länder. Vad gör människorna i Kongo eller Ecuador just nu?


Nattsudd

Hallå. Ni tror väl inte att jag gav upp efter att hallen var klar? Började dock lite tidigare än tänkt: proppen till diskmaskinen, datorn och tvn dog igår så då tänkte jag att "vafan hittar jag på nu?" Börjar att slita ner hyllor och tavlor i vardagsummet och spacklar igen alla hål. Så nu är det projektet igång hehe. Målade fönsterkarmar, balkongdörren och dörrkarm igårkväll och idag har det målats en färg som jag känner att jag inte kommer så bra överens med. Än. Man får lära sig älska den men känner att jag behöver kompensera BIG TIME med gardiner och annan skit men äh. Det här projektet ska jag nog ro iland tillslut. Två våder tapet är också uppe. Kan avslöja att det är samma tapet som fondväggen i hallen men den är så jäkla fin. Föll pladask och eftersom det är en så pass liten del i hallen och vardagsrumsdörren ofta är öppen och täcker den så tror och hoppas jag inte att det blir tjatigt.

Men nu ska jag ge mig för ikväll och slå igen mina blå. Godnatt mina ärtor.


Hallen före och efter!

Äntligen får jag lägga upp bilder på vår fina hall! Som jag längtat att få visa er. Har flera gånger velat lägga upp smygkiksbilder för att fresta er men har kunnat hålla mig och därför tror jag att det kommer bli lite extra roligt såhär. Har väldigt dåligt med före-bilder men det var en gammal hall med inbyggda, tapetserade garderober. Ett tråkigt laminatgolv i bok, vita halvsmutsiga väggar. Vi har som sagt rivit garderob, målat väggarna ljuslila, lagt nytt golv, nya golvlister, ny taklampa, målat taket vitt och nya lister. Därför känns det så jäääkla jäkla jäkla bra att få visa er denna förvandling. Total summa (garderob ej inräknad) 2400kr. 
 
Före: Här hade R precis rivit den inbyggda garderoben. Men ni ser en skymt av hur golvet ser ut och vilken färg väggarna har. Eller ja, vi hade rivit ett laget med den vita tapeten men ni ser skymtar av den i form av remsor på golvet :)
 
Efter från ungefär samma vinkel: En supersuddig bild men välkommen hem till oss!
 
Förebild tagen från den svarta tapeten borta vid badrummet:
 
 
Efter: Dåliga bilder men ni ser på ett ungefär :)
 
 
Närbild på fondtapeten. Vet att det är sååå ute med tegeltapet men vem fan bryr sig :)
 
 
Den gigantiska garderoben PAX med 2,36 i höjd. Den här godingen sväljer det mesta minsann :)
 
Utdragbar skoförvaring. Den här bilden är till dig sassa ;) 
 
 
Detaljbild på min fina spegel som jag längtat galet mycket på att få hänga upp

lördagsbabbel

Hej på er. Här har det varit dött några dagar men man har annat för sig ju. Jag har trevliga nyheter: hallen är klar! Den blev klar i torsdags och nu är det bara golvlister kvar. Är så himla nöjd och det blev precis som jag tänkt mig. Var i skolan och igår blev jag toksjuk. Skulle egentligen gå ut och jobba kväll på solis igårkväll men låg i feber hela dagen. Låg sex timmar i sängen efter att jag vaknat! Helt sanslöst vad slö man blir men idag känns det bättre. Passade på¨att klicka hem en massa vinterkläder/höstkläder när jag ändå bara låg där. Jag har inte mycket till underhudsfett, dålig blodcirkulation och fryser lätt. Samtidigt är jag en vinterhatare och blir ofta deppig under vinterhalvåret så har försökt förneka att det blir kallt och mörkt i flera år nu men efter att jag förfrös fötterna i februari iår så är det fan färdigfjantat.
 
Jag kanske inte berättat det? Var ute och festade en lördag i början av februari när det var sådär sviinigt kallt ni vet. Typ -32 grader eller något. Skulle från förfesten till krogen och hade lätta skor på mig. Vet inte exakt hur länge vi gick men kan inte ha varit många minuter. En kvart kanske? Och när jag kom in på krogen så kände jag hur fötterna bara dunkade. Fick åka hem och satt och grät av smärta i duschen. Fruktansvärd smärta. Det kan inte göra ondare att föda barn! Det finns inga fler i steg i smärtstegen! Ett panikartande dunkande i hela foten. Åkte upp på sjukhuset och fick 1g alvedon utskriven.. Herregud alltså. Dom slutar aldrig briljera sollefteå sjukhus.. Hjälpte inte ett skit och vaknade flera gånger nattetid av att jag behövde flytta fötterna eller bara av smärta. Fick bli buren här hemma av R för jag kunde inte gå. Tog kanske 1 vecka sen började det ge med sig och tårna fick tillbaka sin normala färg igen. Har inte druckit sedan den kvällen faktiskt. Ja hur som helst. Klickade hem lite varmare kläder iallafall och här är ungefär vad det blev: 
 
 
 
Och angående hallen så kommer det bilder så fort vi fått tag på en gersåg och satt dit listerna. Eller så får ni komma hit och titta själva! :)

Uppdatering från hallen

Detta är golvet som håller på att läggas i skrivande stund. Det blir så fint hörni!


Måndag

Gjorde ett försök till att göra en hornö-middag. Friterade potatisskruvar, en kall sås med crème fraîche och sweet chili. Lite grönsallad, kött och kantareller. Mums! Dessutom, på tal om ingenting, så har en solros tittat fram på balkongen! I oktober passade det visst :) nu ska fondväggen upp. Tjing!


helgrapport

Tjenis. Har tilbringat större delen av helgen i hallen med målning, slipning, spackling, städning osv. Trodde inte jag alls var sugen på färgen jag valt först men nu känns det bättre och bättre för varje gång jag går igenom där. Den kanske är lite svår men tror att slutresultatet blir riktigt bra. Har stått med poddar från morgonpasset i p3 i mobilen och kört järnet med rollern. Igår blev det söndagsmiddag hos C samt en massa prat som vanligt. Vi blir så filosofiska när vi väl satt igång, trots att det skiljer 30 år mellan oss. Igårkväll blev det slöande framför tvn och nu är jag på jobb i bollsta. Ska strax sätta igång med morgonrundan. Slutar tolv så efter det ska jag till Kramfors och handla käk samt köpa tapetklister. Vem vet, jag kanske får lite feeling och sätter igång med fondväggen redan idag. Det är terapi för mig att stå där inne själv.

Hellå

Hej på er. Har gjort ett skift snart ute i hallen sedan jag vaknade. Det har spacklats och målats och satts upp reglar och gipsskivor. Glömmer alltid hur otroligt tung luften blir när man håller på att greja såhär men fint hoppas (och tror) jag att det blir. Såhär kommer det bli: mörkt golv, färg på väggarna, en tegeltapet, spotligts i taket och en stor, svart garderob med skjutdörrar. Låter inte så tokigt va? :) Har satt en deadline att vara klar tills R fyller år - 15 november men i den här farten lär vi vara klara innan oktober är slut och förmodligen tidigare. Det här är så otroligt kul! .. och där gick brandvarnaren igång hehe. Måste städa upp lite i hallen. Adiós.
 

projekt 2: hallen

Det är lite mindre roligt i hallen just nu. Såhär såg det ut vid 20-tiden ikväll. Har rivit det första lagret tapet som var tjock och härlig. Skulle egentligen inte riva nå tapet men fick lite feeling när jag kände hur lätt det gick så tog hela hallen i ett svep, hehe. Dessutom är garderober 200x250 hög rivna så nu kan man dansa järnet där inne. Är hur mycket plats som helst och vill nästan lämna det så stort som det är nu :) Åkte med en släpvagn med skräp och nu är det tomt och fint. Jag fick ännu mer feeling när vi kom hem och spacklade igen alla hål. Så nu ska det spacklas och slipas, upp med nå gipsskivor och sen ska det tapetseras! Har dock inte köpt tapeter än och vet inte exakt vad vi ska ha för färg. Borde ta något ljust eftersom det är en ganska trång hall utan ljusinsläpp men är lite sugen på ljuslila faktiskt. Eller ljus turkos kanske? Golvet är iallafall klart. Och den stora, svarta garderoben med skjutdörrar ligger i IKEApaket i vardagsrummet. Det här blir mycket spännande.
 
 

Före och efter: köket

Åh. Igår drog vi ett varv med silikonsprutan och nu kan vi faktiskt säga att köket är klart. Det är städat för dagen och jag är så nöjd! Det som är gjort är att lister är utbytta, golvet är nytt, ny taklampa, bänkskivorna är bytta, ny diskho och ny blandare. Dörrkarmen och en del annat småfix är målat vitt. Nytt köksbord och nya stolar samt ny accentfärg: blå. Detta var tänkt som en budgetrenovering och det tycker jag också att det varit med tanke på vilken skillnad det blev för förutom köksbord, köksstolar och all dekoration så har detta kostat oss 3800 kronor och det är okej även om jag skulle vilja byta ut spis, diskmaskin och kyl/frys men det får bli någon annan gång i ett annat liv i ett annat boende. :)
 
Före: fotade mitt uppe i pannkaksstekning.
 
 
Efter:
 
 
Före: en riktigt dålig bild på en riktigt ful lampa så det gjorde inte mycket att den inte fastnade :)
 
Efter: spotlights på arm. Riktigt bra lyse & riktigt dålig mobilbild.
 
Före: 
 
Efter:
 
Före: gröna gardiner, halvdana krukor, barbord osv. 
 
Efter: blått, blått och blått. Nytt (litet) köksbord, nya köksstolar.
 
Detaljer
 

jobbsnack

Hej. Går ju som timanställd på både solsidan/hemtjänsten i bollsta och på styrnässkolan och har fått jobba mycket mindre än jag egentligen velat i september men nu bara för att jag har tusen saker att göra hemma (renovera, städa ur köket från slipdamm, riva garderober, måla, städa&rensa förrådet osv) så får jag knappt vara hemma alls. Men det gör inte så mycket egentligen. Känner mig bara stressad över hur det ser ut hemma, men det "går väl igen" när jag får pengarna på kontot nästa månad. Blev jobb igår 7-12 i bollsta sen hem på lunch sen iväg till styrnässkolan på eftermiddagen för städning. Idag ryckte jag ut som mattant faktiskt för den riktiga mattanten på skolan var på kurs. Det var väldigt kul och barnen är ju så fina allihopa. Fick en puss på kinden av en tjej som tyckte lunchen var så god haha. Verkar vara ledig imorgon från jobb så ska passa på att göra en massa hemma då. Sen ut på 10 timmar jobb i bollsta på torsdag. 
 
Förbereder rotfrukter inför morgondagens lunch.
 
Några lasagner som väntar på att få ätas upp.