tor..s.. fredag..?

 
Åkte till W idag och trodde ungefär till klockan 15 att det var torsdag. Hrm. Den här ofrivilliga ledigheten går mig på nerverna snart. Har iallafall städat hemma hos honom efter tisdagens bravader då vi efterfestade till klockan 10 på morgonen, bakat kanelbullar, storhandlat, varit på bolaget, dollarstore och annat smått och gott. Kom hem lite senare än tänkt men blev iallafall tacotallrik till middag. Eller tacosallad kanske det mer liknar? På min tallrik är det iallafall tacofärs, sallad, gurka, mango, banan, ananas och creme fraiche samt chilichips! "Frukt?" tänker nog vissa av er nu. Men aa, frukt. Våga prova! Det är inte alls så konstigt och crazy som det låter utan väldigt trevligt med lite sötma som bryter av. Kan även rekommendera en näve jordnötter om ni är sugna på att vara lite mer galna. Blanda ihop allt tills det ser ut som en spya och ät. mmmh!
 
 

Krubb, käk, måltid, mat, bukfylla..

 
Tjenis. Tänkte slänga upp ett inlägg bara för att få rensa telefonen från lite matbilder. Ni skulle bli uttråkade ifall jag la upp ett inlägg från varje rätt, för det är bara det min blogg handlar om nuförtiden. Har så brutalt tråkigt att jag snart måste köpa en till lägenhet bara för att få fördriva tiden lite :)
 
Sesamnuggets (vegetariska alltså) med den förbaskade kalla såsen som verkar förfölja mig.. ?
 
Gjorde Rocky road-godis. Man smälter choklad, blandar i nötter, dumle och små minimarshmallows. Brer ut det som en stor macka och sen in i kylen. skär upp dom som små godisar och käka.
 
ÄR DET EN KALL SÅSJÄVEL JAG SER SOM JAG FÖRSÖKER FÖLJA MED BEARNAISE?! Nä nu jävlar..

Dopperedan!

 
Hej på er. Hur har ni det där ute i mörkret? Vet ni att det går mot ljusare tider nu? Mörkaste dagen var i fredags så nu vänder det mot sommaren :) har haft en mysig julafton iallafall. Började med jullunch hos pappa + syster, sen hem och snygga till sig och sen vidare till min extrafamilj där barnen, min mamma+syskon var. Där det blev fika och julklappsutdelning, sen direkt bort till min mormor där resten av släkten var. Fyra generationer är vi nu när min äldsta kusin nyss fått barn så det var verkligen blandade åldrar. Julmat även där och julklappar plus en riktigt söt tomtenisse som kom och hälsade på lagom till julklappsutdelning. "Oj, saknas det inte någon? Jag tror han hette eddie och han satt fast i en snödriva här utanför. Han kommer nog loss snart"...
 
 
 
 

dag 16

 
Dag 16 — En bild som är över ett år gammal och en nytagenbild
 
Eftersom min gamla bilddagbok fortfarande ligger kvar (Aaa.. vet. Pinsamt men det är alldeles för mycket minnen för att jag ska kunna ta bort dom tyvärr. Gillar att titta tillbaka och se vilket annorlunda liv man levde då) så fick jag dyka in dit och se vad jag skulle välja för gammal bild på mig själv. Svårt val som bara den men jag bestämde mig för att göra ett kollage av gamla mig med den tidigaste bilden från 2004 faktiskt tills idag. Vad tänker jag när jag ser dessa bilder då? Eh. Mycket ångest. Var en jäkligt ångestfylld tonåring och är än idag, gissar att det är något man får leva med. Många olika hårfärger och frisyrer. Tycker knappt att jag ser någon åldersskillnad på dessa bilder mot hur jag ser mig själv i spegeln idag. & jäklar vad mycket bilder jag tog på mig själv förut. Hur orkade man hålla i kameran så mycket och ha råd att köpa så många AA-batterier? Herrejistanes. Nu är jag glad om jag får till en bild på mig själv var tredje månad. Tycker dessutom synd om mitt hår för färgade håret varannan vecka. Men den där rosa färgen tycker jag än idag är riktigt läcker.
 

gröna fingrar utan att röra ett finger

 
Fick en orkidé av min moster när jag fyllde år och tänkte att "vad fin den är. synd att jag är så värdelös att ta hand om växter så den kommer dö". Men jag ställde den i sovrumsfönstret och där har den stått sedan dess. Den har väl fått vatten ett par- tre gånger under tiden och för några dagar sedan så såg jag knoppar! Himlarns trevligt. Dessutom har jag ett Äntligen hemma- maraton här hemma kvällstid så jag har betat igenom några avsnitt. Hehe. Men igår var det iallafall Bosse som snackade om orkidéer i programmet och hur man ska ta hand om dom och då fick jag lite extra energi att ta hand om den lilla godingen i sovrumsfönstret. Visste ni förresten att orkidéerna från början växer uppe i trädtoppar i djungeln? 
 

årets julklappsskörd

 
Ni som hängt med sedan min förra blogg vet att julens höjdpunkt är för mig att slå in paketen. Har en låda med olika presentsnören som jag samlat på och köper nya varje år. Har även en presentpapperssamling som förmodligen är större än jultomtens egna och jag tycker det är så kul att mixa och matcha alla fina presentpapper med snören, klistermärken och annat mysigt. Iår blev det en ganska liten skara med julklappar men dom är inslagna med kärlek! 
 

en gammal goding

 
Kvällens middag blev det klassiska receptet (minus bacon) på flygande jakob. Den här rätten slår minsann inte fel någonsin. Man kan i princip inte misslyckas. Kyckling, bananer, nötter, curry. Mmh. Fast när jag bad R vispa grädde så tog han fram gräddsifonen och skulle förenkla det på det sättet. Okej då. Men det blev inte alls något vidare när jag tog ut den ur ugnen. Blev bra mycket vattnigare än om man skulle vispa grädden "den vanliga vägen". Så. Nu vet ni det. Vispa inte grädde med en gräddsifon. Puss.
 

Birsta

Ja då var man här igen då. Eftersom body shop har startat webbutik så finns det nästan ingen anledning att åka hit (eller?) men mamma min är ute i sista minuten så man hänger väl med som mentalt stöd :) mycket folk - lite parkeringar. Snark. Slagit mig ner i en fåtölj för att få andas lite i väntan på lubch


Funkishus

 
Jag har en tendens att falla pladask för saker. Oftast möbler men det kan vara dekorationer, dofter eller klädesplagg också. Vet jag att det alternativet jag vill ha finns att få tag på så ser jag ingenting annat. Som med mina köksstolar. Efter att jag sett dom på en blocketannons om en lägenhet så sökte jag upp dom och gav mig inte förrän jag hade köpt åtminstone en. Då lugnar sig begäret lite. Då kan man gå in i köket och smeka, lukta lite, provsitta. Ja, ni vet. Hehehe.. Nu har jag mina fina köksstolar och kommer inte släppa dom förrän jag måste äta grus i brist på pengar. Kanske inte ens då.
 
Nu har jag suttit och dreglat i några veckor över ett hus på styleroom med fantastisk inredning. Ni ska få se.
 
Titta här! Ett rum som är runt! Mörkt golv, vita väggar. Mycket ljusinsläpp. Färgklicken i form av röda stolar. "Hålen/hyllorna" i väggen. Kollade upp vad dom där äggstolarna kostade och bara replikan gick på 6,800kr. Det kan tyvärr vara en väldigt dyr hobby detta om man - som mig - fastnar för saker och inte kan släppa dom förrän man har dom i sin ägo, men jävlar vad jag skulle gnida mig mot dom där stolarna om jag hade ett par hemma.
 
Öppen spis för böveln! Så stilrent.
 
Fondvägg, stilrent räcke, punktbelysning, bred och härlig trappa.
 
Tröskellöst golv, härligt psycho/vågad tapet, maskulint och trendigt.

glossybox

 
Idag kom månadens glossybox på posten och varje gång den kommer är det ju lite av en fest. Känns inte som om det var längesedan alls som man fick den senaste men det är det ju inte heller. Den här kom lite tidigare denna månad för att vi skulle hinna få den innan jul och det gör då inte mig någonting :)
 
En silvrig och fin liten låda.
 
En duschcreme från Anatomicals som luktar typ coca cola- tuggummin! Ååh. Så mys. En body lotion som också luktar asgött. Ett paket med lila lösnaglar (vafan tänkte dom där..), ett svartglittrigt nagellack, en ögonskuggspalett och två månader gratis medlemsskap på viaplay! Inte en av dom bästa boxarna men helt okej :)

måndag

 
Oj, det har blivit en jäkla massa matbilder dom senaste dagarna men sån är jag. Alla måste ju äta och många fler borde blogga om det så vi kan ge varandra inspiration :) Idag blev det iallafall kycklingsallad och vitlöksbröd. Sen är jag galen i thousand island-dressing och kan typ inte äta sallad utan det. Är iallafall stekt kyckling, fjärilspasta, sallad, gurka, majs och mango. Sen lyfter man hela rätten med en vinägrett. Mmh! 
 
Jag har dessutom provat på att efterlikna saffranspannacottan som vi åt på julbordet igår och det gick riktigt bra faktiskt! Gjorde några med saffran och några med bara vanilj med ett passionfruktstäcke. Blev preciiis sådär krämig och härlig som jag vill ha den. Dubbel- Mh!
 
 

Julmat!

 
Har äntligen fått äta årets första lass med julmat! Det blev tyvärr bara en gång förra året (läs: julafton) så får ta igen det iår och igår blev det på bowlingen i Kramfors. Ett julbord som absolut kan rekommenderas! Var där med en av dom tre delarna av min familj, dvs pappas sida. Är inte en riktig prinskorv/kallskuret/potatis/skinkatjej så åt mest kryddkorvar, kalla såser (vad annars...) och massor med fisk.
 
 
Mmhhh.. inkokt lax, rökt, gravad och en riktigt god rökt lax-sås med rödlök och dill. Blir hungrig igen när jag ser dom här bilderna.
 
Provade även en saffranspannacotta som var to die for! Visserligen söt, men kall, krämig och god precis som en pannacotta ska vara. mmmh! Sen tog jag även en smakbit av pappas favorit; en grädd/maräng/nöt-historia som var lite väl mycket för mig.
 

bucketlist

 
 
 
 
 
 
 
 
 

lite fattigare men lite gladare

 
Ingen har väl missat att årets upplaga av musikhjälpen håller på denna vecka? Gillar verkligen konceptet plus att det är bra programledare. Kodjo är ju lite av en husgud. Man kan ju starta egna insamlingar och det är precis vad flashback gjort. Var med och skänkte till den insamlingen förra året och tänkte inte vara sämre detta år jag skickade iväg 50 spänn igår. Det tycker jag ni också borde göra. Vad kommer dom där femtio kronorna annars hamna på? Godis? Öl? Skramla i jackan? Skit i det. Det här är en gång om året.
 
 
Var gärna med oss i flashback-insamlingen! Det är egentligen ingen skillnad mot för om man skickar ett sms med texten 50, 100 eller 200 till 72999 men det ser fint ut att alla går ihop på något sätt. Här hittar du insamlingen. Ni kommer bli lite fattigare, ja, men kanske lite lyckligare såhär i juletider? Kom igen nu finisar!

Att längta efter ännu mer renovering

 
Hejsan! Satt igår och kollade runt på diverse mäklarsidor och fastnade under fliken "nybyggen". Ojojoj. Dreglade in på ett byggprojekt som heter Sunset Peak som kommer bli ett enfamiljshus i Åre. Det här är helt min stil. Myskänsla & modernt blandat i en underbar röra! Titta på detta mina vänner; 
 
Ljus träpanel, mörka golv, inbyggda ljuskällor. 
 
Naturfärger, högt i tak, stora fönster. 
 
Öppen spis, öppen planlösning, utsikten. 

kinesiskt

 
ikväll blev det hämtmat till middag och får jag bestämma varifrån man ska köpa hämtmat så är svaret kinarestaurangen. Bra mat, mycket att välja på, bra pris. På min tallrik ligger två rätter. R's starka fläskfilé som man blandar ut med min lite mesigare kycklingrätt + ris. Mumma! Ikväll är jag fyllechaffis så behöver fylla på med lite kalorier ;)
 

Nytt

 
Hej på er! Som ni kanske märkt så har bloggen bytt kläder lite sådär hastigt. Från ljusrosa till en varm ljusgrå färg. Från rosa i allmänhet till grått. Någon förinställd nödlösning är bytt till en förinställd mer energikrävande utstyrsel. Även om bilderna i headern inte är mina egna så känns det som om den nya designen speglar mig som person mer. Har aldrig varit den puttinuttiga rosa, flickiga tjejen och det är precis så som den gamla designen kändes. Det här lär göra det roligare att blogga också! 
 

fredagsmys

 
Heizan. Blev en fredagsklassiker till middag ikväll; fläskfilé, potatisgratäng och bearnaisesås. Brukar göra fläskfilé i mindre bitar, liksom toppade efter kortsidan och steka på men idag blev dom skurna längs med och utbankade med en köttklubba. Det blev mycket bättre! Sen ser det lite finare ut med en stor bit istället för flera små :) Titta dessutom vilken housewife jag är som bryr mig om hur jag lägger grönsakerna! En sån skulle ni allt ha hemma va ;)
 
 

Snö, snö, snö

 
Har fått jobba på styrnässkolan två dagar den här veckan och ingen är väl gladare än jag för det! Små barnen som rycker i en och frågar vad man heter, var man bor, varför gör du så? Har du en hund? Varför inte? Varför har inte du galonbyxor? Ser du på julkalendern? Vill du bygga en koja med mig? Dom har varit urgulliga för dom skulle ha en luciauppvisning i kyrkan igårkväll så dom höll på att sjunga och träna för fullt när jag var där. Var dessvärre inte i kyrkan och kollade men tror säkert dom var hur duktiga som helst!
 
Hur som helst. Igårmorse när jag skulle åka till jobbet så ser jag att en stor postbil kört fast i snön precis bakom min bil. Snark. Fick stå och vänta tills han var klar sen började arbetet med att försöka få ut sin egna bil. Fick hjälp av R annars skulle jag väl fortfarande stå och sopa ut bilen. Men jäklar vad det kommit snö alltså! Har inga mått men det är gräsligt. Går med täckbyxor varje gång jag går ut. & såhär ser det ut på vår balkong just nu:
 

Kärlek på en tallrik

Så enkelt. Så gott. Behövs liksom ingen mer förklaring till detta.
 

dag 15

 
Dag 15 — Hur jag sminkar mig
 
Tjenis. Dagens rubrik är "hur jag sminkar mig" och borde lägga upp ett steg-för-steg inlägg men orkar inte :) Så lägger upp lite bilder istället. Det här är det jag har på mig om jag ska ut. Är det en vanlig vardag tar jag bara foundation + löspuder + rouge. Ibland lite mascara. Den första bilden är på min bas. Basic grejor. Primer, concealer, foundation, transparent löspuder, solpuder och rouge. Lite penslar också. Två från kicks, en från make up store och en från E.l.f. Otvättade dock men det får gå. & varför typ alla skuggor och rouger från make up store är i egna små behållare är för att jag tappat dom så dom gått i tusen bitar :( Originalförpackningen är mycket finare.
 
 
Lägger high-tech-lighter på ögonlocket samt lite upp mot brynet. Duttar över muffin i ögonvrån + under brynet. Fyller i ögonbrynen med deadly. Fyller globlinjen och längs fransraden med den mörkaste skuggan i isadorapaletten. Drar ett streck med eyelinern längs fransraden. Både den och mascaran är vattenfast för tycker ögonfransarna håller sig böjda längre om man kör vattenfast. Vet inte om det bara är jag. Läppglans från I love.. Vill jag vara extra fin tar jag på mig lösögonfransar också. 110 från ardell. Klart!
 

söndagsmat

 
Var inte sådär ashungrig idag när det var middagsdags så gjorde det lätt för mig och körde en liten kylskåpsrensning. Den här gången blev det en liten plocktallrik. Precis min typ av mat! Kallt, frukt&grönt och sås. mmh.
 
 
 

fredagsmyz

 
Ikväll blev det en av mina absoluta favoriträtter till middag. Top 10 iallafall. Det är tack vare mormor jag älskar den här maträtten, hon har gjort den sedan jag var liten och den smakar alltid likadant. Husmanskost när den är som bäst. Något jag tycker är svårt är att koka potatis. Jag får aldrig till det liksom, därför får jag öva öva öva varje gång jag gör denna typen av rätt. Idag gick det dock bra och det är jag glad för för den skulle komma med på bild ;) Brunsåsen är hemmagjord, lingonsylten är sponsrad av Rs mormor och biffarna är hemmabankade. Mmh! Detta är fredagsmys
 

dag 14

 
Dag 14 — Fem bilder från olika minnen 2011
 
Var ska man börja..? Studentåret tvåtusenelva. Egentligen började ju studentfesterna redan hösten 2010 men när vi slog över till 2011 efter nyår blev dom mer.. på riktigt. Allt började närma sig. Det var mycket fester det här året. Jäkligt mycket fester faktiskt. Vet inte om jag festat så mycket som just då. Dels var det ju studentfesterna, sen åkte vi med några klasser till Luleå på studieresa i mitten av februari då vi spelade klädpoker (som jag förlorade..), vi var ett gäng på en festbåt DAS BOOT som tog oss tur och retur till Estland där jag inte tror att vi hann nyktra till innan vi var fulla igen. Jag och W var på gatufesten med hans bröst (internt. Men kortfattat så hade han två högtalare som hörde till iphonen som såg ut som två bröst) eller ja, dom där brösten hängde med jäkligt länge och inte bara på gatufesten. Jag och W tände till ordentligt med körkortet och vi båda tog det i maj (han tre dagar före mig) Var på studentbal, gjorde dåliga val, fyllebrännboll, hängde alltid på gladan verkade det som. Tog studenten! Åt fyllemat och sölade ner en massa klänningar. Tjuvrökte och fattade inte alls varför. Var fyllechaffis galet många nätter. Men jag mådde även mycket dåligt detta år. Var sjukskriven några veckor under våren där pga depression och var ofta hos psyk. Flyttade hemifrån, jobbade extra på Kramm, växte ifrån människor jag trodde jag skulle stå nära mycket längre till. Träffade även nya människor och blev sambo. 2011 var ett minnesvärt år.
 

fisk

 
Det blev en middag även idag. Har varit förkyld i princip hela veckan och är fortfarande dålig men äntligen börjar matlusten komma tillbaka och då blir ju allt genast mycket roligare :) Blev stekt fisk med potatisklyftor i ugnen idag.. & kall sås såklart, vad annars? Eftersom mannen inte äter fisk så fick han en tallrik pannkakor istället men det gör ingenting, hörni; mer till mig! 
 
 
 
Potatisarna är kryddade med salt, peppar och rosmarin. & fisken med salt och citronpeppar bara. Prova!

Ny frukt

Var och veckohandlade på Hemköp tidigare ikväll och på grönsaksavdelningen fick jag syn på en stora, gröna apelsiner. Dom heter "sweetie" och jag gatt köpa en. Har ätit den nu och jag gissar att jag råkade välja en som inte var mogen för den smakade som apelsinskal fast sötare. Är nog bra om den får bli klar. Dessutom var skalet som en fotsula!


Kvällsgöra

Är en kväll i köket idag. Gör två sorters bröd plus en mjuk pepparkaka så jag har gjort lite gött till mig själv under tiden. Blev tunnbröd med cantadou pepparrot utbrett över sig, rökta renskivor och purjo. Gött!


dag 13

 
Dag 13 — En före och efter bild när jag fixar mitt hår
 
 

dag 12

 
Dag 12 — Fem webbsidor jag ofta är inne på
 
Flashback. Behöver ingen förklaring. Här finns allt. Och bilder.
 
Styleroom. Favorit-inrednings-inspirations-sidan. Aaah. Kan sitta här och klicka i timmar.
 
Allehanda. Måste ju hålla koll på vad som händer i närheten.
 
The piratebay Vissa saker är värda att bryta lagen för.
 
Youtube - Det som inte finns på spotify finns här.