Tgif

Morsning. Så var det helg igen och jag är påväg "hem" till Kramfors/Nyland för att hjälpa mamma renovera. Hon har köpt ett sommarhus precis utanför Nyland som ska snyggas till och jag är inte sen att hjälpa till vet ni ju :} inte när det gäller sånahär saker. Varför jag åker tåg istället för att ta bilen? - jag hatar att köra bil. Så kände jag redan efter första året med körkort att det inte är kul att köra bil. Snarkar ihjäl mig bara tanken på att köra bil hela vägen hem till Kramfors efter Sveriges tråkigaste väg - E4! Så jag sätter mig hellre här och filosoferar och lyssnar på musik. Nä, nu ska kliva av och träffa min lilla mami. Trevlig fredag på er! 


Middag

Hej bloggisar. Vad äter ni idag? Här blev det nötfärsbiffar med mos och hemgjord brunsås plus det viktigaste: lingonsylt! Mums. Kan knappt äta denna rätt utan lingonsylt. 

Slank ner och blev även ett par matlådor. Perfekt för mig att ha mat sen dagen innan redo i kylskåpet varje dag, blir galet irriterad när mitt blodsocker är lågt och att ställa sig och börja laga mat när jag redan är låg är inte alls att föredra :) 

Världen i köket

I samma veva som jag beställde ugglan (en eller ett par inlägg ner) så beställde jag även en världskarta som ska pryda ena väggen i köket. Min tanke var egentligen att jag skulle ha ett stort träd där grenarna slingrade sig en bit på väggen men hittade inget som såg ut som i mina tankar tyvärr så då får man ta det näst bästa :) 




Jag trodde den skulle vara större än vad den var men det gör ingenting. Den ser lite mesig ut på bilden men det ser finare och mer proportionerligt ut här hemma. Som sagt svårt att fånga sånthär på bild när jag inte är någon fena på foto. 

Glossybox

Idag i brevlådan låg inget mindre än månadens glossybox! Är än så länge 
nöjd med innehållet denna gång. Har som bekant fått hem ett antal sånahär lådor :)sminkborttagning från garnier (waterproof), en blekande tandkräm från oral b, ett ögonbrynsvax från sumita (jag som inte har några ögonbryn by nature är väldigt spänd på hur denna ska hjälpa mig forma mina ljusa strån), ett leave-in- balsam från revlon och en primer från benefit. 

Måste verkligen börja använda min digitalkamera istället för att använda mobilen... Dessa bilder är ju värre än usla. 




I owl you

Min tanke när jag började riva tapeter i hallen var att den skulle bli ljus, kanske vit till och med men när jag stog där i affären och skulle välja färg så föll rösten på en färg som hette "natursten". Så jag har naturstensfärgade väggar som ser grå ut i vanliga Svensson-ögon och imorgon kommer det upp en svart fondvägg vid hatthyllan. 

Sen landade en sak som jag internetshoppat i brevlådan idag. Beställde Igårmorse och kom idag! Galen leverans. Beställde från sidan fyndiq.se (kan inte göra en länk när jag skriver från telefonen) men den sidan har väldigt mycket fint till väldigt fina priser! Ni ska få se vad jag fick hem idag:


En uggla i självhäftande akryl! Så söt och fyller ut väggen lite istället för att ha tavlor på alla tomma ytor. Älskar ugglor i grafisk stil eller hur man ska förklara.

Ett dygn i Umeå

Nu är det söndag än en gång och jag är påväg hem från mitt dygn i Umeå. Det har tjejsnackats, renoverats och lite bebismys (även om hon inte är så mycket bebis längre utan börjar bli ett glatt litet barn) och det var precis vad jag behövde. Trots sömnbrist så känns det som om jag fyllt på energin igen.




Lörday

Tjenixen. Då var det helg igen, tycker ni inte att veckodagarna går undan? Jag tycker det är helg jämt jag haha. Igår blev det storhandling (knäckebröd till middag ena dagen och storhandling dagen efter. Någon som fått lön? :) sen fixande i hallen, storstädning och avslutades med mittrevyn i Härnösand. En effektiv dag, precis som jag gillar. 



Idag blev det poledanceträning på dagen. Min första gång och det var väldigt kul ska ni veta. Nej, man strippar inte men man dansar med/runt stången som hjälpmedel och det känns i överarmarna redan nu kan jag säga. Sitter och väntar på tåget nu som ska ta mig till min fina J i Umeå där jag ska spendera natten med arbetsbyxorna på och förhoppningsvis en massa tjejsnack. Behöver verkligen det. 




Köksrenoveringen sjunger på sista versen

Att jag är en lite halv-rastlös själ har nog inte undgått en enda läsare, för att inte tala om dom som känner mig i verkliga livet. Köket är i princip klart. Nä, nu ljög jag. Det ska in bänkbelysning nästa vecka Och golvet kommer bli ett lite senare projekt eftersom det ska flyta samman med hallen så dels sparar jag det tills dess för att göra allt golv på samma gång, och dels för att jag behöver spara ihop pengar till det. Men förutom golv plus bänkbelysning så är köket Färdigrenoverat! Det har slagits ut överskåp, kaklats, bytt bänkskivor, tapetserats, alla skåp har målats invändigt och det har specialbeställts luckor och satts in lådor på vissa ställen. I skrivande stund känns det lite kalt och trist men jag är sämer på att känslan kommer ändras när man kommer in med lite småfix ni vet. Gardiner, tavlor osv. 
 
Dessutom all creds till mig för att jag gjort det allra mesta själV! Ska visa er lite bilder när jag får tillfälle. Skulle egentligen iväg och gymma igår och hade laddat upp med mental energi men pga omständigheterna så blev det tyvärr inte och där står jag som en idiot full i energi... Vad gÄr jag? Lägger mig i soffan och kikar på tv resten av dagen? .. Nja. Börjar riva tapeter och spackla i hallen!! Under kvällen igår målade jag taket och väggarna.. Så jag fick i princip en ny hall på 1,5 dygn haha. Jag slutar aldrig förvåna mig själv. Hallen är tänkt att bli klar idag så efter lite lunch ska jag sätta igång igen. Puss på er

Inredningsdröm

inredning och renovering är ju miN stora passion och drömmen inom det är att få inreda ett barnrum. Att få klä pennburkar, gå lös med färger och former på ett sätt jag är för mesig för att våga i göra "vuxenrummen", väggdekorer, kuddhörnor, bollhav, vimplar och annat härligt. Min estetiska ådra lär ju sprängas av kreativitet om den dagen kommer någon gång men tills dess gäller det att hålla fingrarna i styr så man inte råkar köpa en större lägenhet bara för att få ett extrarum.... Bilderna nedanför är inspiration och allt är hämtat på styleroom.se. Min favorit :}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg

Hah jag måste snart bli handplockad till tävlingen "Sveriges sämsta rubriksättare".. Under alla mina blogg-år (började typ 2005-2006 någon gång) så är det ständigt återkommande problemet att jag aldrig får till en bra rubrik. Någonsin. Blah.

Har haft det väldigt mysigt i helgen. Min kära mor+lillasyster+lillebror kom hit och samtidigt dök min mammas bästa kompis + två barn upp. Vi är uppväxta tillsammans och har bott grannar tio år så dom är min andra familj. Vi gjorde iallafall hemmagjord pizza och snackade skit. Sen spelade vi spel och käkade ostkrokar när hälften åkt hem. Mamma plus syskon sov över här och sen stack vi och badade på himlabadet idag. Plus att jag jobbade några timmar. Drog en sväng på birsta och sen jag kom hem har jag i princip bara haft röven i soffan. Eller ja, en tvätt-/och en diskmaskin har körts men sånt räknas inte. Är sjukt trött dock så det blir nog en tidig kväll för mig. Brukar inte lägga mig sent i vanliga fall heller men senare än om man skulle haft ett 7-16-jobb att gå till iallafall. Nattipuss på er 



Fredagsmys

Tapetseringen i köket blev klar 01,45 inatt. Finally! Även om jag älskar att renovera så är det det roligaste jobbet som börjar nu dvs inredningen så skalet blir ett hem. Det ska köpas enkla gardiner som ska pimpas till ala emma style. Det ska fixas en taklampa ovanför matbordet och sen småpysslet med växter, matchande ljuslyktor och diverse annat småplock. Det är svårare att ha den visionen i skallen tycker jag än att se ytskikten för dom slår ner som en blixt medans interiören kommer lite mer eftersom. 


Temat kommer iallafall bli min gamla favorit dvs turkost och silver. En kallare kombo rent färgmässigt men jag tycker det blir så väldigt fint. Mums! 

En helt vanlig torsdag

Hej på er. Härligt med all snö.. Eller?.. Nä inte alls. Hatar vintern, mörkret och framför allt kylan av några anledningar. 1. Har inte särskilt mycket underhudsfett så jag fryser lätt (vilket var en av orsakerna till att jag förfrös fötterna för bra precis två år sedan och fortfarande har bestående men :<) 2. Är mörkerkänslig så mår mer eller mindre psykiskt dåligt varje vinter. Snark. Sen 3. Så är det ju ingen hemlighet att alla är snyggare och allt är roligare och enklare sommartid ;)

Men det var inte det jag skulle snacka om utan jag vill bara flika in och visa vad jag sysslat med dom senaste (& närmsta) timmarna nämligen tapetsera köket! Mitt mål är att bli klar idag så jag har det jag gör.. Ni får en liten sneak-peek på tapeten iallafall. Ville ha vitt men är lite allergisk mot krambo-färger så det blev gräddvit med ränder av pärlemor. Liiiite galnare än vanligt krambovitt iallafall även om ränderna bara syns i vissa ljus. 





Hudvård

Ville bara slinka in med ett inlägg och visa att jag lever. Har beställt tapeter förra helgen som kom idag så ni kan ju ana vad jag gjort...? Tapetserat halva köket ungefär. Hihi. Men det var inte det jag skulle säga. Ville säga att jag även beställt en ny ansiktsrengörning som kom idag. Det är fjärde gången jag köper samma nu och varje gång räcker den mellan 6-7 månader så har varit trogen den länge. Men det är för att den är superbra såklart! Mild doft, skön konsistens och gör vad den lovar dvs håller min hud i schack! Vet ni vilken jag snackar om...? Md formulations såklart ;)




Doftljus

Om man inte är sugen att haka på trenden med svindyra (men oooh så vackra och väldoftande) voluspa så har jag ett annat tips som är bra mycket billigare men som både doftar väldigt gott och ser fina ut. indiska har på senare tid börjat med doftljus nämligen! Finns både i mindre och lite större förpackningar, i två olika utföranden. Ett i vanligt klassiskt "doftljusform" och ett i ett lite mer voluspa-inspirerat klot. Dom färgglada finns i små och stora förpackningar och ligger på 79/149kronor medans kloten ligger på 79kronor. 
 
Tycker er alla luktar gott (what else) men kokosfanatiker som jag är så föll jag pladask för den turkosa rackaren där nere. Men jag tycker absolut att ni ska in och sniffa iallafall! 
 
 
 
 

Sin egna inställning

något jag imponeras av gällande andra människors personligheter är folk som bara ser det positiva jämt. Som har en positiv inställning till exakt allt och som tar livet med en klackspark. Jag är inte så men tänker vad mycket energi man sparar om man skulle ta lätt på saker och inte bli upprörd och irriterad men hur lätt är det? Jag är en människa som tänker för mycket för mitt eget bästa, en grubblare som har lätt till både irritation och glädje för att jag själv tycker det är viktigt att tillåta mig själv att känna så. Hur ska man kunna ändra en sån djup vana och inte brusa upp över egentliga småsaker? Livet ÄR inte skitkul jämt. ibland inte alls bra och ibland väldigt kul, för ingen människa är felfri och alla har både sina ryggsäckar (mer eller mindre tunga) och en grusig väg att gå. ibland bestiger man branta branta berg och ibland känns livet som sand mellan tårna, ni vet vad jag pratar om.
 
Blondinbella pratar mycket om att man ska ha en positiv inställning till allt, när man startar egna företag, när man föder barn, när man säljer aktier, när man har olika åsikter i en relation etc etc men HUR ska man kunna gå genom livet med ett leende på läpparna när satan finns på jorden i form av sjukdomar, försäkringskassan, krig, teknikstrul, svält, magsjuka och orättvisa? Hur hur hur? Det är för mig en gåta. Handlar det om att sätta saker i perspektiv? För självklart är mina problem med tex punka på bilen inte ett dugg om man sätter det i perspektiv till resten av jordens problem men man får inte heller ignorera sina egna problem helt bara för att andra har det värre. Det finns alltid någon som har det värre, självklart. Men det är en annan fråga. 
 
Min extrasyster som tyvärr gick bort här i november är också ett typiskt exemplar på en positiv människa. Hon hade varit sjuk större delen av sitt liv och prognosen hade inte sett bra ut för henne på länge men varenda gång man träffade henne skrattade och log hon hela tiden. Hon hade en livsglädje större än någon annan jag vet, trots att försäkringskassan jävlades med henne, sjukdomen jävlades, och det var läkarbesök stup i kvarten så var hon så glad att leva. Jag vill vara mer som henne. Får så dåligt samvete när jag gnäller över mina småsaker när hon var så positiv trots att hon visste att hon gick en mörk utgång till mötes.. Måste man bli sjuk i Sverige för att uppskatta vad man har? Är det så jävla illa i ett i-land... Är jag bara otacksam? 

Rensning

Jag har, som många andra tjejer i min ålder, en ganska full underklädeslåda.. Vad beror det på? Även om jag har 10 bh-ar så är det kanske 4 av dom jag faktiskt trivs bra i och använder regelbundet. Dom andra kanske sitter dåligt, något spänne som gått sönder och man inte kommit sig för att laga, man kanske vuxit ur,(hähä inte i mitt fall kanske men) ser slitna ut osv. Anledningarna till att man slutar använda något man äger kan ju vara många. Samma sak med trosor. Dom kanske sitter illa och ser sladdriga och söndertvättade ut. Varför inte rensa ut allt sånt och ge bort/slänga sånt man inte använder? Kom igen nu tjejer, nu rensar vi i vår underklädesgömma inför det nya året. 

 arför ska dom ligga där och ta plats? Dessutom får man ju en anledning att unna sig lite nytt om man gjort sig av med gamla trasor, visst? :) 

Lite tänkvärt

I och med att vi har ett nytt år framför oss så har dom flesta dragit till med lite nyårslöften. Vissa har redan brutit sina, medans andra kämpar på med vad det än kan tänkas vara som man vill förändra med sitt liv men sen finns det dom som, likt mig, inte har några löften och för vår del så kan bilderna här nedanför kanske vara till lite inspiration?
 
 
 
 
 
 

Hairinspo

Jag gillar frisyrer som ser ut som om man kommer direkt från en 10-timmars skönhetssömn/long hair i dont care men som man lagt ner väldigt mycket tid och energi i, mest för att få det att se väldigt slarvigt gjort ut. logiskt? - inte särskilt men oftast väldigt fint. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Försenad julklapp

Hej på er. Redan lördag.. Känns som om tiden går fort nu, kanske för att jag längtar efter sommaren? :) har varit ute och jobbat ett par timmar här mitt på dagen (extrajobbet ni vet). Vi var och tog en fika och kollade i affärer. HM inne i stan har jättemycket rea nu så ni vet. Inte hafskrafs-rea runt en liten stång där några 12-åringar letar febrilt efter billiga kläder utan riktigt fina grejor för bra pris! Inte ofta man ser det såhär pass långt efter jul. 

Nu är jag hemma iallafall och ska slipa och måla litegrann inne i köket. Dom nya köksluckorna levereras på tisdag nästa vecka och då ska alla gamla dörrar vara borta, även gångjärnen ska vara bortskruvade, igenspacklade och målade så jag har några timmar kvar innan jag har lördagsmys. 

Måste visa er att jag fått en försenad julklapp också; två små Voluspa-ljus! Man vill ju inte vara sämre än någon annan så självklart har jag spanat på dessa godingar ett bra tag men inte kommit mig för att klicka hem så dyra ljus när man inte har en aning om vad dom luktar MEN nu har jag två småttingar i min ägo och jag kan säga att dessa två luktar väldigt gott: Macaron & crisp champagne. Hoppas  det håller i sig när dom tänds också. Voluspa är ju doftljusens rolls royce som ni kanske vet.




Köksarbetarn

Här har det ekat tomt ett par dagar märker jag! Men blir lätt så när man har det man gör i riktiga livet, så att säga. Har kaklat hela köksväggen med stora svarta plattor och igår fogade jag. Om jag tyckte det var jobbigt att kakla? - ja, fram tills jag insåg vilket jävla skitjobb det är att foga efteråt... Hua. Men nu är det gjort och kvar återstår en jäkla massa skrubbande. Men hoppas på att slutresultatet blir som jag tänkt mig även om det är min första gång som plattsättare :) köksluckorna levereras på tisdag är det sagt så tills dess har jag det jag gör med nerskruvande av luckor och gamla gångjärn, spackling och målning... Fest i helgen? Skulle inte tro det... :)




Inspiration

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ofrivilligt modern

Hallå där. Hänger i köket en heltidstjänst om dagen så det är inte så avancerade blogginlägg här nuförtiden.. Men jag kom att tänka på en sak jag vill berätta för er nu när jag spacklat och målat över tapetskarvarna vita: det blev ju helt plötsligt en ny känsla i matdelen! Ser ungefär ut som en svindyr Ralph lauren-tapet nu. Ofrivilligt modern, jag?!




En annan historia

Idag har det hänt massor i köket.. Alla nya bänkskivorna är på plats, nya diskhon är på plats, diskmaskinen är inbyggd och upphöjd, elen fixad, jag har rinnande vatten i köket igen... Åååh man blir som ett litet barn på julafton när man får tillbaka vattnet efter ett par dagar utan bara. Är det inte konstigt hur bortskämda vi i Sverige är ändå? Att en kran med färskt vatten i köket är en sån självklarhet för så gott som oss alla Och hur handikappade vi blir när vi inte har det. 
 
När jag bytte bänkskivan på ena sidan av köket (är ett gammalt parallellkök, före- &efterbilder kommer självklart senare) så togs det bort en list också, och under den listen kikade (vad jag gissar är) originaltapeterna fram från när detta kök byggdes! sånt tycker jag alltid är lite kul. Fick riva bort en liten bit till för att se ordentligt. Vad var det för människor som bodde här då? Första lägenheten för ett nyförälskat par eller var dom redan en familj på tre? En gammal alkoholist som snart skulle stå inför hemlöshet eller en medelålders människa som jobbade nere på fabriken här i backen, ensam? Ett gammalt pensionärspar där detta blev deras sista gemensamma boende innan dom splittrades på ett servicehus? Man vet ju inte :)
 
Titta på dessa godingar, alltså. Även om jag aldrig skulle välja dom själv i en butik så kan jag inte låta bli att tycka att dom är rätt charmiga ändå. 
 

Lite kreativitet

Hejsan. Tänkte bara kika in och visa en bild min mamma skickade till mig igår. Det är "det osänkbara skeppet tajtänik" av min lillebror Eddie, snart 11 år. Nå, lite gulligt va? :)

 
 
 
 
 
 

Ljus

 
 
Sitter i en nystädad lägenhet med tända ljus och kollar på SVT som visar en Svensson Svensson-film. har varit igång nonstop sen imorse och då delar ni nog åsikten med mig att det är underbart att bara glida ner i soffan med lite käk och några tända ljus. Det har bytts bänkskiva plus diskho i köket och jag börjar bli rätt less på att inte kunna städa ordentligt där inne... Men man får tänka att det snart vänder och när det är klart kommer det förhoppningsvis bli väldigt fint! Har även ränt några ärenden i stan. Varit på second hand och fyndat en gigantisk vas, varit på kommunen och attesterat mina jobbade timmar på mitt extrajobb, biltema, handlat mat osv. Så jag tycker absolut att jag förtjänar att chilla i soffan ikväll :)
 
Har sneglat ett tag på iittalas små kivilyktor. En i varje färg Är ju drömmen men med mina uträkningar skulle en av varje färg (bara dom små) kosta ungefär 2800kronor.. Ptja, har man dom pengarna över så varför inte men jag har faktiskt lite svårt att motivera varför man ska köpa 22 lyktor för 2800 istället för 22 stycken från tex dollarstore för 450 spänn. Även om man blir rätt sugen när man ser bilderna nedanför :) 
 
http://youtu.be/ZPsiUQ88DYI
 
 
 
 

En lista över mitt 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

jag sålde mina två bostadsrätter i Nyland och flyttade till Sundsvall, var på en begravning, träffade en advokat i eget ärende, sa upp mig två gånger, bråvallafestivalen i Norrköping.


Dog någon som stod dig nära?

min extrasyster gick tyvärr bort väldigt plötsligt i början av november

 

Vilka länder besökte du?

faktiskt så har jag bara hållit mig inom Sveriges gränser iår.

 

Största misstaget?

där skulle jag nog säga att ena lägenhetsförsäljningen platsar. Jag var alldeles för snäll mot köparna gällande den ekonomiska biten. 

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?

har haft urinvägsinfektioner som vanligt, men det som skiljde sig lite iår var att jag åkte in på akuten en gång i somras pga jag pissade blod. Hade även körtelfeber under hösten här och då var man inte så kaxig.. 

 

Bästa köpet/köpen?

lägenheten jag nu bor i!

 

Vad spenderade du mest pengar på?

det egentliga svaret skulle väl vara hyra eller mat men förutom det självklara så är det renoveringsbiten :)

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

ehm första fyra månaderna av detta år ville jag många gånger inte leva längre pga olika orsaker men dom senaste månaderna har jag mått övervägande bra så det har varit ett lite blandat år på den punkten.. På gott och ont. 

 

Favoritprogram på TV?
nybyggarna, drömkåken, orange is the new black, solsidan, 

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

en del av min familj kom till mig och vi gick och åt middag på en Kinarestaurang. Sen blev jag tokförkyld på kvällen ;( 

 

något du önskade dig och fick?

i julklapp var min bästa present ett trevånings kakfat som jag varit på jakt efter ett par månader. 

 

Hur skulle du beskriva din stil i år?
jag är ju mjukisklädernas okrönte drottning 6 dagar i veckan. Mitt favoritplagg är nog min onepiece men jag har även satsat på att köpa lite finare överdelar som blusar och skjortor eller toppar i lite bättre material att väga upp min vanliga jeans-och-linne-och-huvtröja-stil med. 

 

De bästa nya människorna du träffade?
eftersom man blivit lite äldre (åldersnoja hehe) så träffar man ju inte nya kompisar på samma sätt som man gjorde när man gick i skolan (2,5 år sen man tog studenten!!! Redan!!) så skulle jag säga att det var personalgruppen på mitt förra jobb som personlig assistent i Kramfors. Vi kom väldigt bra överens faktiskt vilket bidrog till att jobbet blev så pass kul som det faktiskt var. 

 

Vad var din största framgång 2013?

jag har tagit mig igenom en livskris mellan oktober 2012-april 2013 vilken jag blev starkare än någonsin av. Jag har blivit intresserad av privatekonomi! Jag har insett att jag har intressen som kräver en del pengar (renovering, inredning, resor) och har därför blivit intresserad av att tjäna och framför allt spara så mycket pengar som jag bara kan För att kunna göra saker jag får energi av. Jag har även blivit mer övertygad än tidigare år att jag har adhd och gått med i en förening här i Sundsvall för folk som har liknande problem. Att det är ett funktionshinder som man mår bra av att ha kunskap om så man kan använda sig av dom positiva sidorna och effektivisera! 

 

Planer för 2014?
ja, eftersom jag sa upp mig från en heltidstjänst för typ 2 dygn sedan och bara har två jobb kvar så är mitt första mål att skaffa ett nytt jobb, självklart. Sen pågår en renovering av köket här hemma just i skrivande stund som kommer bli klar här inom dom närmsta månaderna (skulle säga att halva jobbet är gjort ungefär), vilket jag också ser grymt mycket fram emot även om det är ett tungt jobb. Finns för tillfället inte ens rinnande vatten i köket :p men det är charmigt på något sätt! Kommer även lägga min själ på att tjäna en hel del pengar under året. Vill även lägga in en resa också under hösten, gärna en liten europatripp på 2-3 veckor. 


Bild 1: ett urinprov på akuten som var skönt att pissa ut
Bild 2: målar överskåpen i köket. En del av renoveringen.
Bild 3: mitt fina kakfat! Bästa julklappen. 
Bild 4: min första och förhoppningsvis sista begravning. En fruktansvärt jobbig dag men jag vet att hon har det bättre nu.