Köksnytt

Tjenis. Vi håller på att byta sista bänkskivan, diskho plus blandare såhär på kvällskvisten. Grannarna är säkert jätteglada på oss för vi har stängt av vattnet för alla dom med samma köksstam som oss. Men oj vad fint det blir! Köpte även nya stolar igår på mio så nu är det nytt nytt nytt. Är väldigt nöjd. Ni ska få se före- och efterbilder snart.


IKEA

Vi är på IKEA och det kommer bli mycket intressant att se om vi tar oss hem med detta och ännu värre: om det håller.


Sundsvall

Tjenis. Skulle egentligen till Umeå och jobba på Pride i helgen men det ställdes in pga för dålig uppslutning hos personal. Så vi stack med en släpvagn till Sundsvall istället. Har varit på Casino ikväll. Tycker såntdär är superkul! Spelar alltid black Jack när man är nere på krogen. Gick dock inte plus idag men bara att ha varit där var roligt.

Efter det knatade vi till McDonalds och nu ligger vi på hotellrummet. Ska tvätta bort sminket nu och krypa i säng. Birsta imorgon!


paket numero dos

I andra paketet var det bara gardiner från Ellos. Innan vi renoverade i köket så hade jag grönt som accentfärg. Det var ljuslyktor, gardiner, slaskpelle, handdukar osv i grönt men nu efter vi bytte till en kallare färg på golvet (grått) så kände jag spontant att det fick bli blått som accentfärg istället. Kallt - ja, kanske det. Men jag tycker det passar otroligt bra. Så jag har fokuserat på att byta ut allt grönt mot blått och silver. Och måste ge Ellos massor med creds för snabb leverans! Beställde i tisdagskväll och fick paket idag, annars brukar det ju alltid vara saker som är slut och därför försenar leveransen som attan. 
 
 
 
 

dubbelpaket

Fick smsavi om att jag hade paket att hämta ut idag och då blev jag minsann glad för jag trodde dom skulle komma på måndag! Det enda paketet var från glossybox med månadens lilla låda. Och den här gillade jag minsann bättre än förra månaden då jag inte tyckte varorna passade mig alls. Dessutom var det en väldigt fin färg på lådan den här gången. Typ creme/gräddvit. 
 

 
 
Här har vi alltså vad jag fick denna månad:
* En återfuktande, ekologisk handcreme från COWSHED. Jäkligt snygg förpackning. 
* En bodyscrub från ANATOMICALS som luktar melon. 
* En återfuktande dagcreme från BALANCE ME. 
* En multiprodukt av 100% naturliga ingredienser från FIGS & ROUGE, kan användas till läppar, armbågar, torr hud, fötter etc. 
* Ett nagellack från DEPEND. 
 
Och hur söt är inte den här förpackningen? Känns som en liten karamellburk i plåt och färgglad utsida från 50talet. 
 

min födelsedag

Men hejsan! Jag fyller år idag och det har varit en bra dag. När jag var mindre brydde jag mig mycket om vädret, om det var sol eller inte när jag fyllde år men nu är det verkligen andra saker jag bryr mig om. Som att det varit fina människor här och firat mig idag. Sånt värmer mitt hjärta. Började förbereda för det här redan igårkväll när jag gjorde lagren till min smörgåstårta. Blev ett lager med lax, purjo och äpple. Ett lager med rökt skinka, rödlök och sweet chili och ett lager med räkor och röd rom. Det kan ha blivit den bästa smörgåstårtan jag gjort faktiskt. Gjorde även sockerkaka och chokladmuffins. Idag kom min vän Wille hit på eftermiddagen och umgicks ett tag innan han skulle iväg och jobba nattskift. Vi dekorerade smörgåstårtan och snackade skit. Sen kom resten nästan samtidigt så vi åt smörgåstårta och myste järnet. Det satt folk i köket både vid bordet och på golvet, det var folk i soffan och på golvet i vardagsrummet. Har så himla fina människor runt mig <3
 
 
Fick så himla fina presenter också. En jäkla massa pengar, en cykel, lotter (några med vinst!!) och ljus. Är så himla nöjd med presenterna och sällskapet och alla gratulationer trots att jag inte visar min födelsedag på facebook ;)
 

Hrmmmm...

Vad roligt det kommer bli att ta hit folk på torsdag (fyller år då) när man ser ut som en sprutnarkoman fyra dagar efter man kommit från sjukhuset..


Ny vecka

Hej. Ny vecka och nya tag. Dom dagar jag inte jobbar så börjar inte min dag förrän R kommer hem. Så efter fyra har det tvättats kläder, storhandlat på maxi, slängt en massa rat som vi tagit bort från köket och sen jag kom hem har jag städat i köket och pimpat det med ljuslyktor. Satt om några blommor och nu senaste timmen har jag bakat bröd som ska få jäsa under natten


lördagkväll

Samma kväll som jag kom hem började jag lite smått att slita upp golvet i köket. Inte kunde jag hålla mig inte. Och fastän jag fick spänna hela kroppen för att kura ihop mig och ta lös en planka så gjorde jag det ändå. Det är ju så himla kul! La några klick med golv innan vi gav upp för kvällen. Fortsatte igår eftermiddag och la klart hela köket faktiskt. Mitt i alltihopa ställde jag mig och gjorde middag och sen bar det iväg till Wille där jag faktiskt ordnat en fest åt honom. Var 27-30 pers i hans lägenhet som mest faktiskt och folket verkade ha riktigt kul plus att ingenting gick sönder så vi är båda väldigt nöjda med kvällen.
 
Idag har det kapats lister och städats i köket så vi börjar se ett slut på denna budgetrenovering och det känns bra. Är inget vidare att ha lägenhetens hjärta full i slipdamm. Jag som älskar att laga mat ju.
 
Ni kan förresten få se en bild från igår innan lister hade lagts men golvet var klart.
 

Sjukhusvistelsen

Hej på er. Min sjukhusvistelse var allt annat än rolig men jag är hemma nu iallafall. Åkte ju in på torsdagnatt, fick ligga kvar och fick dropp och grejor. På fredagmorgon när det var dags för ronden så kom en kirurgläkare upp som inte presenterade sig, hade med sig en praktikant/STläkare som höll på med sin mobil (?!) under snabbvisiten, klämde lite, började prata med sjuksköterskan och gick igen. Sen såg jag inte denna människa mer. Har ingen aning om vad dom pratade om eller vad dom tittade efter. Klockan gick och dom andra patienterna som låg i samma rum som mig fick sina provresultat eller ja.. det var faktskt en som fick en dödsdom och dom gav henne till jul kvar att leva. Så stämningen var inte på topp efter det. Timmarna gick och tillslut fick jag säga till en trött undersköterska utan utstrålning att jag ville veta vad det var frågan om. "ja" sa hon och 1,5 timme till gick. Tillslut sa jag till en annan vårdare att jag ville åka hem och helt plötsligt vart det ett jäkla spring. Kom upp en kirurg som klämde och inte trodde det var något fel på min blindtarm så jag fick åka hem. Är hemma nu iallafall och det känns okej med magen nu. Vet inte om det kan ha varit nå gall- /njurstensanfall? En förkyld blindtarm? Ingen aning men om tilliten var dålig till sollefteå sjukhus tidigare så är den bortblåst nu iallafall.
 
 

Typiskt då.

Hej på er. Ni kan ju gissa om jag studsade upp ur sängen Igårmorse när jag visste att jag skulle få sätta igång med köket! Målade två fönster, lister, taket, dörrkarmen, en rad ovanför kaklet över diskhon osv. Tvättade parallellt tre tvättmaskiner.

När R kom hem började vi fundera ut hur vi skulle göra med bänkskivan och det lilla vi hann blev så fint! För när vi skulle ta itu med diskhon så smällde det bara till och jag blev väldigt illamående. Fick jäkligt ont i magen som bara eskalerade. Provade Ipren men det gick inte alls. Blev buren till sovrummet men satt bara på golvet och skakade så R ringde ambulansen faktiskt. och nu ligger jag här med dropp, fastande mage och väntar på ronden.. Misstänker en blindtarm och herregud vad jag inte har tid ned detta. Hade dessutom jobb 7-14 idag men det sket sig ju totalt. Sovit som en påse sten och vill bara hem. Vet inte om jag hoppas på operation eller inte och definitivt inte på Sollefteå sjukhus. Dom är ju inte direkt kända för sitt rykte så lär väl få återkomma om 3 månader för att plocka ut en hockeyhandske eller ett par glasögon ur magen.


äntligen!

Sådärja. Nu äger jag det jag bor i och det känns jäkligt skönt att vill jag så kan jag banka ner dom fula, inbyggda garderoberna i hallen, tapetserna om, slita ut golven i boklaminat och lägga nya, köpa vita, höga golvlister, byta köksluckor, sänka taket eller ta bort en VÄGG om jag så vill. Får hejda mig för att inte göra allt det på en gång men om jag säger såhär.. Jag ska till birsta imorgon.. med en släpvagn... och stora börsen.... Hehe. Det här kommer bli otroligt kul och vi börjar med köket!
 

planterat

I min förra blogg så skrev jag en del om ett av mina nyaste intressen nämligen odla eget. Skrev och visade bilder på vad jag planterat, frågade om lite råd och visade även hur det växt på sig. Nu är det september och skördetider i våra ögon och därför tänkte jag visa hur det har gått här på vår lilla balkong.
 
Här har vi en trött chiliplanta som än så länge bara vart det här: en grön liten skida. Denna behövde mycket sol och trots att den stått på balkongen i söderläge har den inte fått vad den borde.
 
Här har vi något som ska föreställa en purjo. Jag vet inte riktigt om man ens kan använda det men jag ska försöka. Det värsta är att det här var den största av dom fyra purjolökarna som valde att ploppa upp. En 1dm lång purjo.. 


Även här var det grönt. Har fått fram en del tomater men vet inte hur jag ska göra för att få dom röda och användbara. Behöver soool i mängder så allt grönt kan bli rött! 


Här kommer två dåliga bilder men ni ser iallafall hur det har gått. Det här första snirkliga är mitt lilla kiwiträd som var en liten kiwibäbis när jag köpte hem honom men som nu växt upp över balkongen och fastnat där! Vet dock inte om jag ska ta in den över vintern eller inte. Det står att den tål -20 grader och kan gott stå ute till december börjar men man vill ju inte riskera något när han verkar ha mått så bra här under sommaren, trots avsaknaden av just sommar. Den bär dock inte någon frukt förrän om några år och jag längtar! Bilden under är smultron men som inte heller har varken blommor eller bär. Tråkigt. 


 

köpa lägenhet

Sedan jag flyttade hemifrån (september 2011) så har jag hyrt en bostadsrätt i andrahand. Den har varit någorlunda fräsch, inte alls som en tråkig hyresrätt av krambo, utan fräsch och personlig men inte min stil. Så nu har vi bestämt oss för att köpa denna lägenhet. Imorgonkväll har vi bestämt möte med styrelsen och mannen som äger denna lägenhet och kommer då att skriva på papperna om att det är jag som äger denna lägenhet från och med då.
 
Det kommer bl otroligt roligt och jag har redan skisser på hur vi kommer göra iordning detta. Först är det tänkt att ta itu med köket och göra en mini-renovering innan jag fyller år (nästa torsdag) och efter det kommer vi ta hand om hallen i en och en halv månad. Där är det tänkt att slå ut tre inbyggda garderober och öppna upp hallen mer, nytt golv, fondvägg samt en platsbyggd förvaringsdel med garderober och sittdel i ett. Kommer bli otroligt kul för det här är verkligen något jag brinner för. Dessutom får man hålla sig till en renoveringsbudget för det är faktiskt Nyland och tror inte man kan få igen så mycket mer än vi gett för den men det blir bara ännu mer spännande! Och självklart kommer ni få se bilder under tiden.

fredagkväll

Tjenis. Det är jag som jobbar kvällen på solsidan idag. Så jäkla tyst här att man nästan blir lite mörkrädd, men passar på att mysa järnet i fikarummet och varva rädslan med plugg. Superbra att plugga 50% när man har ett såhär lugnt jobb, kan klämma in minst en timme aktiv pluggtid på ett kvällspass. Jag kan knappt koncentrera mig när jag är hemma för då ska det städas och bäddas och duschas och handlas och tvättas lagas mat osv osv osv osv så därför sitter jag antingen här eller nere på R's jobb. Nä, ska plugga vidare nu innan det blir dags för kvällsbesöken. Slutar nio ikväll. Adiós.

Bantningstips

Bakade ju sockerkaka idag på jobbet och då vart jag så sugen att jag gjorde en sockerkaka hemma också. Med lite modifiering som vanligt. Jag är otroligt dålig på att följa recept och det är helt omöjligt om jag lagar mat för jag tycker alltid att jag kan göra ursprungsreceptet lite bättre än vad som står. Att baka söta saker är jag inte alls duktig på så därför ger jag med mig mycket enklare för såna recept. 
 
Tryckte ner lite egenplockade blåbär som jag själv plockat och jordgubbar som vi fått från R's farmor. Gjorde även ciabattabröd att frysa in. Bakar bröd själv nuförtiden för mannen jag bor med äter halva matbudgeten i bröd och så kul ska vi inte ha.. 
 

Torsdag

Hej hopp! Jobbade på en skola idag som städtant/fritidsfröken och trivdes väldigt bra där bland barnen. Har ätit lunch ute, bakat, varit nere vid stranden en sväng och innan jag slutade var vi ute och gungade. Känner verkligen att jag vill jobba med människor i mitt liv. Så givande! Kan knappt vänta innan jag får börja plugga. 

Var förresten på arbetsintervju igår i Sundsvall. Är HSB omsorg som ska dra igång privat hemtjänst nu i höst så jag var såklart snabb på att söka. Väntar spänt på att hon ska ringa om två veckor, men vet inte om jag vågar svara. Är dålig på att ta nej i sånahär syften faktiskt. 



Inspirerande bilder

Jag älskar att resa och älskar nästan ännu mer att se bilder från hela världen. På samma jord där jag går och huttrar påväg till bussen en novembermorgon kan det vara turkost hav och palmer samma dygn. Se hur bergen kan vara så höga att man inte ser toppen eller hur dalarna kan vara så djupa att det går att hoppa bungeejump där. Veta att det finns hajar, pingviner, färgglada fåglar, täta täta små hus eller giraffer. Vill verkligen resa så mycket som det bara går i mitt liv, även om jag inte tror att jag skulle kunna tänka mig att flytta utomlands. Gillar sverige och tror att vi är ett relativt sunt och lugnt land med skagenröra och svinkalla vintrar. Har köpt hem en världskarta och kartnålar som ska upp på väggen för att markera i vilka länder man varit i. Just nu är det åtta länder i europa och ett i afrika. Men cypern är jag osäker på. Ligger Cypern i afrika eller Europa? Om det är i afrika så är det två i afrika. Men här får ni iallafall några väldigt inspirerande bilder att längta till. Älskar omgivningarna!
 


 
 






Att vända hjärnan ut och in.

Hej på er. Var ledig idag så passade på att göra såna saker man ofta inte hinner såsom vädra sängkläder, bädda rent, tvätta kläder och hänga ut på tork. Blev lite middag sedan när min R kom hem och nu sitter vi nere på hans jobb. Han jobbar och jag håller på med plugg.
 
Ligger lite efter men det är naturkunskapen som trilskas. Skulle ha lämnat in en uppgift för en vecka sedan men jag fick fan inte till en fråga. Det handlar om rymden, universum. Hade gjort alla frågor men jag fastnade på en och den löd: "Hur skulle du förklara att allt i universum, inklusive vi själva, mest består av tomrum?" Ja. Ni ser ju. Hur filosofisk vill hon ha den frågan? Eller nöjer hon sig helt enkelt med att man förklarar hur atomerna är uppbyggda? Har bollat den frågan under veckan med mina nära men har inte kommit fram till något mer än att det är en jäkla svår fråga. Nu tror jag dock att jag funderat ut något som är tillräckligt godkänt för att skicka, även om jag inte är nöjd. Aja. Hade jag inte varit intresserad av rymden hade detta aldrig gått. Hoppas på godkänt iallafall. Nu ska jag hoppa över till Arbetsmiljö och säkerhet. Adiós.

Wille

Har tillbringat dom senaste dagarna med min fina vän Wille. Jag har inte presenterat honom för er. Vi gick i samma klass i gymnasiet och började umgås andra året. Vi har varit i Dalarna och Stockholm tillsammans. Vi var iväg på en partykryssning till tallinn tillsammans där infected mushroom spelade på båten dit. Knäppt sjuka bilder och tagit körkortet tillsammans. Hade en galen Studentvecka har fortsatt hålla kontakten sedan dess även om vi inte träffas så ofta.


Men i veckan frågade han mig om jag ville hjälpa honom att snygga till hans ungkarlslya så sagt och gjort: vi stack iväg till Sundsvall i torsdags och köpte halva affären och några timmar och tusenlappar senare var vi nöjda. Igår satte vi igång att möblera, skruva ihop hyllor, hänga upp gardiner och tända ljus. På slutet kom även R dit och vi snackade tills klockan var 04. Sov riktigt dåligt inatt men ska tillbaka till Willie ikväll är det tänkt. Laga middag tillsammans och göra det sista i lägenheten :)


vardagsbabbel

Hej på er. Blev utringd på jobb i hemtjänsten igår 18.30 - 21.30. Den är ju måttligt kul men jag har inte råd att säga nej så jag pös iväg på jobb en sväng igårkväll och fick även jobba idag på Solis men betydligt bättre tider: 7.00-16.00. Dock är det bara fyra vårdtagare varav en på sjukhus för tillfället som har morgonhjälp så det är ju måttligt kul. Men det vet ni ju redan. Det gör mig däremot ingenting en dag som denna för jag har plugg att göra. Jajamen. Läser fortfarande på komvux (halvtid) och den här gången har jag lagt på Naturkunskap B. Eller naturkunskap 2 som det så fint är omdöpt till med dagens skolupplägg. Jag är ju som sagt sugen på sjuksköterska och då behövs antingen Naturkunskap 2 eller Kemi, fysik och biologi. Rätt enkel ekvation om ni frågar mig eftersom jag redan läst naturkunskap a redan och ingen av dom andra naturämnena. Så jag ska försöka satsa på att komma in på sjuksköterska i sundsvall nu till vårterminen - 13 eftersom det rent generellt är lägre intagspoäng på våren och som ni vet har jag inga stjärnbetyg direkt. Lovar ingenting men ska försöka!
 
 & nej jag har inte lärt mig dricka kaffe än. Det är jag på tok för liten för :)

Måndagsmys

Idag blev det middag på hornöberget med min fina. Jag åt kyckling och han tog biff, slutar aldrig att förvånas över hur jäkla gott det är där. Efter det delade vi på en marängswiss men båda var alldeles för mätta så vi fick faktiskt lämna lite.

 


att längta efter stolar

Ett av mina allra största intressen är inredning. Jag kan sitta och kika runt på styleroom i timmar och bara stirra mig blind planlösningar, etagelägenheter och fondväggar. Idéer om platsbyggda förvaringsmöbler eller sänggavlar, oljade golv och oändliga färger på mosaik. Mmmh, myser bara jag hör orden. Att inspireras av andra och se hur dom med minimal budget kan göra om den tristaste krambo-lägenheten till en riktigt fin lägenhet med helt nya rum där man inte trodde att nya rum kunde finnas. Klickar ni på den länken kommer ni få se ett av mina favoritalbum. Inte för att det är riktigt min inredningsstil men det är ett otroligt inspirerande album. Men det var inte det jag skulle prata om. Det var en sak jag fallit för ordentligt på senaste; nämligen runda matbord!
 
Ser otroligt hemtrevligt ut med ett runt bord för fyra personer med dessa otroligt stilrena stolar från mio. Lite väl dyra kanske men nu har jag fått suga på den karamellen en stund och då känns det inte alls så dyrt längre. Dom är helt enkelt perfektion!  
 

Söndag

Det är söndag och jag är i birsta som så många andra gånger. Åkte hit spontant med R, grannen och röding. Det enda jag köpt till mig själv är dock lite godis från jam-jam. Och vet ni?! Dom har fått in en gammal goding som jag letat land och rike för att få tag i. Dom hade dom på jam-jam och statoil i nyland när jag var liten men sen slutade dom med dom. Sen av en slump hittade jag dom på den lilla kiosken vid busstationen i Umeå så jag beställde ett kilo av min kusin som bor i Umeå men sedan slutade dom med dom små godingarna där också och sedan dess har dom bara funnits på strut i en liten butik i Härnösand som säljer marmelader, kryddor och småkakor.


resesugna

Min mamma fyller jämna år nästa år och därför har vi planerat in en resa pga det. Har haft lite funderingar på vart och när det kommer bära av. Eftersom vi ska åka med en annan familj där barn och vuxen har skola att anpassa sig till så har det varit tal om höstlovet, över jul, framåt påsklovet och ännu längre fram. Mamma min är flygrädd men vill ändå på semester så allra bäst vore nog om vi sövde ner henne och tog henne till Thailand i tre veckor i vinter men nu har vi varken tillgång eller samvete så vi får tänka om. Nu verkar vi dock ha hittat ett alternativ som passar både tidsmässigt och plånboken och det är Sicilien i Italien på novemberlovet. Där kombinerar man värmen med upplevelser och god mat så nog ska man kunna hitta något på ön som passar oss alla åtta. Ingenting är bestämt än men en resa inom ett år blir det. Och backar sällskapet ur så sticker jag och R själva :)

Fick ett paket häromdagen

Oj, vad man läst mycket om denna lilla låda som tillfredsställer alla kvinnliga behov. Hur man betalar en summa och sen får hem en liten låda med skönhetsprylar en, tre eller hela sex månader med otroooooliga produkter som är det lyxigaste av det lyxiga. Vad ska jag säga.. jag föll dit. Klickade hem en liten prenumeration och i torsdags fick jag hem första smakprovet. Är inte jätteexhalterad men det var kul att få paket :)
 
 
 
Ja, det är glossybox jag pratar om. Fick en BBcream, en hudkräm, ett läppstift, ett hårserum och ett läppglans. Inga grejor i min smak förutom hårserumet från Toni&guy så jag väntar spänt på nästa omgång!